Practice English Questions (Cloze Test) for Bank PO and Clerk Exams Set-8

Practice English Questions (Cloze Test)
Practice English Questions (Cloze Test) for Bank PO and Clerk Exams Set-8:
English Quiz for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Directions (Q.1-10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each, five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.
     The traditional method of managing credit risk is(1)diversification. Although(2)credit risk through diversification is effective, institutions are often constrained by(3)of diversification(4)on account of limited area of(5).During the last few years, managing credit risk through selling assets by way of securitization has(6)in popularity. The market for securitised assets has grown(7)in the last few years and is expected to grow further in the(8)years. This mode of credit risk mitigation is most(9)to loans with standardised payment schedule and similar credit risk characteristics such as housing loans, auto loans, credit card receivables, etc. Further, shedding loans through securitisation might(10)client relationship. In this context, credit derivatives provide a new technique for managing credit risk.

1).
a)   at
b)   for
c)   onto
d)   by
e)   through


2).
a)   seeing
b)   mitigating
c)   watching
d)   affording
e)   taking


3).
a)   lack
b)   want
c)   void
d)   scanty
e)   supply


4).
a)   chance
b)   luck
c)   fortune
d)   opportunities
e)   activities


5).
a)   work
b)   dealing
c)   operations
d)   transaction
e)   place


6).
a)   gained
b)   profited
c)   brought
d)   valued
e)   sold


7).
a)   needlessly
b)   gigantic
c)   slowly
d)   slightly
e)   impressively


8).
a)   past
b)   golden
c)   futuristic
d)   coming
e)   yester


9).
a)   wanted
b)   suited
c)   desired
d)   popular
e)   suitable


10).
a)   burn
b)   kill
c)   promote
d)   damage
e)   lynch


Answers:                                 
1). e)   2). b)   3). a)   4). d)   5). c)   6). a)   7). e)   8). d)   9). b)   10). d)


Online Mock Tests 2019: