Practice English Questions (Cloze Test) for SBI PO and Clerk Exams Set-14

Practice English Questions (Cloze Test)
Practice English Questions (Cloze Test) for SBI PO and Clerk Exams Set-14:
Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.


   Directions (Questions.01-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

    A Kolkata-based company recently said it’s(1)to repay a loan of around Rs. 2000 crore to a consortium of public sector banks, claiming it(2)a loss of around Rs. 1000 crore because its vendors took it for a(3).The banks promptly(4)a corporate investigator to get to the bottom of the matter and it(5)out to be a(6) of fraud.
     “The forensics report clearly(7)that the vendors were all the owner’s relatives and the money was(8) off. This was a clear of fraud,” said one of the bankers on condition of(9).
    Indian banks are increasingly hiring consultancies to do corporate investigations and forensic audit of their non-performing loans, after a(10)on their wrist by the Reserve Bank of India (RBI) and the Ministry of Finance (MoF).

1).
a)   useless
b)   eager
c)   unable
d)   thinking
e)   ready


2).
a)   affected
b)   suffered
c)   earned
d)   met
e)   relieved


3).
a)   run
b)   journey
c)   pleasure
d)   business
e)   ride


4).
a)   hired
b)   obtained
c)   promised
d)   placed
e)   drafted


5).
a)   seemed
b)   came
c)   left
d)   turned
e)   brought


6).
a)   medium
b)   reason
c)   case
d)   result
e)   story


7).
a)   believed
b)   claimed
c)   expressed
d)   examined
e)   revealed


8).
a)   siphoned
b)   put
c)   pumped
d)   taken
e)   jumped


9).
a)   invisibility
b)   obscurity
c)   clarity
d)   anonymity
e)   prosperity


10).
a)   pat
b)   rap
c)   whack
d)   beat
e)   blow

Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). e)   4). a)   5). d)   6). c)   7). e)   8). a)   9). d)   10). b)


Online Mock Tests 2019: