Practice English Questions (Cloze Test) for Upcoming Insurance Exams Set-4

Practice English Questions (Cloze Test) set-4
Practice English Questions (Cloze Test) for Upcoming Insurance Exams Set-4:
Practice English English Questions for upcoming IBPS PO/Clerk and SBI Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Directions (Q.1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.
    A Planning Commission by any other name will(1)pretty much the same. The government has(2) announced the successor body to the Planning Commission, which had been decommissioned by the Prime Minister halfway(3)his first Independence Day address. It will be called NITI Aayog (meaning policy institution) and is(4)as a think tank that will service both the Centre and the States. Much is made of the new body promotion cooperative(5)as opposed to the top-down approach of the(6)commission. This is much of a muchness. The new body is(7)with, among other things, designing planning at the(8)of the village and monitoring and evaluation of implementation of schemes. Both sound decidedly top-down, rather than of a call to states to(9) in unfettered autonomy. Nor is there anything(10) within this.

1).
a)   stink
b)   smell
c)   have
d)   call
e)   deserve


2).
a)   definitely
b)   dubiously
c)   completely
d)   finally
e)   certainly


3).
a)   stopped
b)   ended
c)   through
d)   over
e)   terminated


4).
a)   conceived
b)   took
c)   destroyed
d)   followed
e)   felt


5).
a)   goodwill
b)   federation
c)   effort
d)   intimacy
e)   accord


6).
a)   late
b)   lost
c)   ancient
d)   one-time
e)   erstwhile


7).
a)   helped
b)   aided
c)   tasked
d)   assisted
e)   pushed


8).
a)   cost
b)   part
c)   line
d)   level
e)   verge


9).
a)   trust
b)   revel
c)   anguish
d)   level
e)   despair


10).
a)   wrong
b)   faulty
c)   right
d)   mistake
e)   inaccurate

Answers:                                 
1). b)   2). d)   3). c)   4). a)   5). b)   6). e)   7). c)   8). d)   9). b)   10). a)



Online Mock Tests 2019: