Practice English Questions (Cloze Test) Set-17

Practice English Questions (Cloze Test) Set-17
Practice English Questions (Cloze Test) Set-17:
Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.


    Directions (Questions.01-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Fine the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful complete.

    In an age when one terrorist attack another, one tragedy after another, has become(1)a norm, words can seem as ineffectual as memory. It becomes tough to avoid banality while(2)these attacks and tragedies, even as we quickly forget the last events.
     The attack on the offices of the French satirical paperCharlie Hebdo,by masked gunmen(3)to be Muslim extremists, is in(4)of becoming yet another shocking yet quickly forgotten(5)of terror. It needs no iteration that this(6)act is reprehensible and an attack on the basic idea of the freedom of expression.
     By many accounts Charlie Hebdo was not just an irreverent paper, but a racist one, not(7) a bit to go into areas which could well be called fanning xenophobia, anti-Muslim(8)etc. But no one should be hurt, leave alone assaulted, even for recist, repugnant views.
     And when lunatic elements wade in, commit such(9)crimes in the name of a community that doesn’t want such ‘revenge’, those terror acts then feed into the same Islamophobia and strengthen it, making it all at(10) cycle of hatred, racism, and an apparent rupture between East and West

1).
a)   almost
b)   not
c)   mostly
d)   essential
e)   roughly


2).
a)   framing
b)   naming
c)   approving
d)   censuring
e)   condemning


3).
a)   simulated
b)   taken
c)   assumed
d)   sincere
e)   pretended


4).
a)   danger
b)   way
c)   storm
d)   certainly
e)   crisis


5).
a)   defeat
b)   step
c)   act
d)   performance
e)   move


6).
a)   afraid
b)   dauntless
c)   daring
d)   cowardly
e)   anxious


7).
a)   silent
b)   hesitating
c)   skeptical
d)   faltering
e)   stopping


8).
a)   hatred
b)   position
c)   hate
d)   effect
e)   sentiments


9).
a)   nice
b)   horrendous
c)   extreme
d)   awesome
e)   fortunate


10).
a)   pure
b)   glorious
c)   corrupt
d)   vicious
e)   virtuous



Answers:                                 
1). a)   2). e)   3). c)   4). a)   5). c)   6). d)   7). b)   8). e)   9). b)   10). d)

Online Mock Tests 2019: