Practice English Questions (Cloze Test) Set-23

Practice English Questions (Cloze Test) Set-23
Practice English Questions (Cloze Test) Set-23:
Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
   Directions (Questions.01-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Fine the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete.

    If everyone in India rises to the Prime Minister’s challenge to usher in a spotlessly clean India in the next few years, the logistical(1)will be mind – boggling. Hopefully, civic agencies all over the country are gearing up for such an eventuality well in advances, unlike their lackadaisical(2)to the annual monsoon deluge(3). For, even without India being primed to take up the broom revolution, garbage dumps and landfill sites do not take(4)to fill up and overflow. It is only t be expected, therefore, that if a billion-plus Indians sweep into action, there will be more trash and garbage in need of(5) than ever before. Apart from the sheer volume of equipment needed for such large-scale operations, is there even space enough for the hygienic disposal of the combined(6)of mass clean – up acts?
     If garbage is not to become a competing industry for space, logically, the prevention of waste creation should be(7)the most urgent pre – emptive step. Apart from the absolutely essential waste – if indeed such a term is feasible –generated every day by the average Indian, the(8)must then be on minimizing superfluous rubbish. Hopefully, the government has already(9)research on how to move(10)on the matter and a relevant ancillary campaign will be duly launched soon.

1).
a)   reference
b)   connections
c)   implications
d)   requirements
e)   suggestion


2).
a)   path
b)   approach
c)   access
d)   movement
e)   avenue


3).
a)   carelessness
b)   safety
c)   provisions
d)   protection
e)   precautions


4).
a)   space
b)   period
c)   labor
d)   long
e)   more


5).
a)   holding
b)   dump
c)   disposal
d)   retention
e)   transfer


6).
a)   detritus
b)   efforts
c)   solutions
d)   problems
e)   rubble


7).
a)   judged
b)   allowed
c)   thought
d)   suspected
e)   deemed


8).
a)   spotlight
b)   target
c)   focus
d)   attitude
e)   limelight


9).
a)   admitted
b)   initiated
c)   sponsored
d)   originated
e)   entered


10).
a)   past
b)   later
c)   forth
d)   forward
e)   onward


Answers:                                 
1). c)   2). b)   3). e)   4). d)   5). c)   6). a)   7). e)   8). c)   9). b)   10). d)

Click Here to Follow Us on Facebook

/ 5. Reviews