Practice English Questions (Cloze Test) Set-47

Practice English Questions (Cloze Test)
Practice English Questions (Cloze Test) Set-47:
Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

  Directions (Q.1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete

    By choosing Jean Tirole for the 2014 Noble prize in economics, the Noble Committee tips its hat at regulation of economic activity. Tirole has made fundamental(1) to the branch economics called Industrial Organization, which(2)insights into regulation, apart from other things.(3) With degrees in engineering and mathematics before getting PhD in economics in 1981, Tirole was eminently(4) to deploy game theory to model the incentivesof the government, the regulator and the regulated(5)under different conditions of information(6) to give a formal, unified basis for coherent regulation.
     Newspapers are spared charges of predatory pricing, thanks to Tirole’s(7) of platform businesses, a case of what economists call two-sided markets. Low cover prices-TV channels are often free, as are search engines and social media platform – go hand in hand with higher advertising(8). So a business case(9)sustained pricing below the cost of production, rather than(10) desire to kill the competition. Along with long-time collaborator Jean-Jacques Laffont, Tirole has used formal analysis not only to validate intuitivejudgmentson optimal regulation but also to institute counter-intuitive insights.

1).
a)   regulation
b)   contributions
c)   convention
d)   substitution
e)   opposition


2).
a)   supply
b)   comply
c)   furnish
d)   yields
e)   brings


3).
a)   taking
b)   having
c)   armed
d)   strengthened
e)   occupied


4).
a)   placed
b)   kept
c)   famous
d)   known
e)   informed


5).
a)   scheme
b)   authority
c)   body
d)   thing
e)   entity

6).
a)   allotment
b)   sharing
c)   giving
d)   assignment
e)   distribution


7).
a)   summary
b)   reading
c)   analysis
d)   abstract
e)   investigation


8).
a)   revenue
b)   tariff
c)   dividends
d)   reward
e)   profit


9).
a)   influences
b)   provokes
c)   inspires
d)   induces
e)   motivates


10).
a)   no
b)   few
c)   some
d)   any
e)   more


Answers:                         
1). b) 2). d) 3). c) 4). a) 5). e) 6). b) 7). c) 8). a) 9). e) 10). d)
 People Also Visited:


Online Mock Tests 2019: