Practice English Questions for IBPS Specialist Officers Exam 2015 Set-6

    Practice English Questions for IBPS SO Exam
    Practice English Questions for IBPS Specialist Officers Exam 2015 Set-6:        
    List of Practice English Questions forIBPS Specialist Officers Exam2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
         Directions (Questions. 01 – 10):Which of the phrases (1), (2), (3) and (4) given below should replace the phrase given in bold in the following sentence to make the sentence grammatically correct.  If the sentence is correct as it is and ‘No correction is required’, mark (5) as the answer.
    1).Radha’s three children, Shantana, Manu and Meera are talented, butthe latter excels the other two.
    a)   The last excels
    b)   Latter excel
    c)   The latter excelling
    d)   The last excelling
    e)   No corrections required


    2).Students are not abandoning helmets, butsome avoiding useof helmets while riding motorbikes.
    a)   Some avoid the used
    b)   Some avoid of then use
    c)   Some are avoiding of use
    d)   Some are avoiding use
    e)   No corrections required


    3).We must treat any statements as a rumoruntil they areconfirmed with proof.
    a)   till they are confirmed
    b)   until they are confirming
    c)   until it is confirmed
    d)   until it is confirming
    e)   No corrections required


    4).The officer appreciated his subordinate’smany attempt tobravely confront the miscreants.
    a)   Many attempting brave confronts
    b)   Many brave attempts to confront
    c)   Repeated attempts to brave confront
    d)   Many attempts of brave confront
    e)   No corrections required


    5).We admirehim attempting to climbthe summit in such a bad weather.
    a)   his attempting to climb
    b)   his attempt of climb
    c)   him for attempt of climb
    d)   his for attempt to climbing
    e)   No corrections required


    6).Being a successful businessman demandshard work, honesty, persuasive skill and sound market knowledge.
    a)   To be a successful business who demands
    b)   Being a successfully demanding businessman
    c)   To be a successful businessman demanding
    d)   For being a successful demanding businessman
    e)   No corrections required


    7).Was it they who wereaccused of stealing the neighbor’s car?
    a)   were it they who were
    b)   was it they who had
    c)   were they who
    d)   were it they who
    e)   No corrections required


    8).The doctor has advised himto lay in bedat least for two weeks.
    a)   they he lay in bed
    b)   that he lays in bed
    c)   to lie in bed
    d)   to be laid in bed
    e)   No corrections required


    9).He is the only one of themembers who have paidall the dues.
    a)   Members who has paid
    b)   Members who have been paying
    c)   Members who has been paid
    d)   Members who has paid
    e)   No corrections required


    10).Neither any of the members of the society nor the Chairmanwere present forthe annual meeting.
    a)   were present at
    b)   was present for
    c)   have been present
    d)   has been present for
    e)   No corrections required

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). c)   4). b)   5). a)   6). e)   7). e)   8). c)   9). d)   10). b)

    / 5. Reviews