Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-40

    Practice English Questions
    Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-40:
    Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Directions (Q.1-5):Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is 5). (Ignore errors of punctuation, if any.)

    1).
    a)   When most politicians want to build a dynasty
    b)   With sons and daughters assuming their mantle
    c)   a Rajasthan MLA is happy by his son’s decision
    d)   To try for a person’s job in government.
    e)   No error


    2).
    a)   It has been his dearest wish for
    b)   The past two years
    c)   To open up a school
    d)   For the tiny tots.
    e)   No error


    3).
    a)   Elizabeth Barrett Browning, a prominent English poet
    b)   Of the Victorian era,
    c)   Started using opium
    d)   From her teens
    e)   No error


    4).
    a)   India may call itself a truly developed country only on the day
    b)   The English-speaking class finds itself unable to get any job what
          Unable to get any job whatsoever
    c)   Either in the private sector or in the public sector, because of a shift
    d)   In focus to communication in our local languages.
    e)   No error.


    5).
    a)   Indian commentators are forced to be banal
    b)   Because news channels want them to provide
    c)   Only what the audience wants
    d)   To see and hear
    e)   No error


    Directions(Q.6-10):Rearrange the following six sentences(A),(B),(C),(D),(E) and (F) in the proper sequences to form a meaningful to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    (A) The Central Government is empowered to give directions to RRBs on matters of policy involving public interest.
    (B)  As for its strucuture, the board consists of a chairman appointed by the sponsor bank from among its officers in consultation with the National Bank or otherwise in consultation with the Central Government.
    (C) The management of RRB vests in the board of directors.
    (D) It is empowered to make regulations for giving effect to the provisions of the Act in consultation with the sponsor bank and with previous approval of the Central Government.
    (E) The chairman holds office on whole –time basis and is removable by the sponsor bank, where the chairman is an officer of the sponsor bank, in consultation with the National Bank, and in other cases in consultation with the Central Government.
    (F)  The board has to function on business principles with due regard to public interest.

    6).Which of the following should be the FIRST sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E


    7).Which of the following should be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   C
    c)   B
    d)   A
    e)   F


    8).Which of the following should be the THIRD sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   F
    c)   A
    d)   C
    e)   B


    9).Which of the following should be theFOURTH sentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   A
    c)   D
    d)   E
    e)   C


    10).Which of the following should be theLAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   F
    d)   E
    e)   A


    Answers:                                 
    1). c)   2). c)   3). d)   4). e)   5). c)   6). c)   7). e)   8). a)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews