Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-41

    Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams
    Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-41:
    Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

           Directions (Q.1-5): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentences as a whole.

    1).During the decade-long UPA rule, Sonia______________ her politics _____________ populist programmes such as the MGNREGS, targeting rural voters.
    a)   Fixed, against
    b)   Organized, for
    c)   Exacted, over
    d)   Structured, around
    e)   Planned, into


    2).A 64-year-old man was arrested with one of the largest _______________ of the fine quality cocaine ever __________ by the Delhi Police.
    a)   Cargo, caught
    b)   Hauls, seized
    c)   Booty, clutched
    d)   Harvests, snatched
    e)   Load, clinched


    3).The DDA ____________ its decision to allow __________ of property from leasehold to freehold even on the basis of unregistered agreement to sell.
    a)   Declared, alteration
    b)   Disclosed, exchange
    c)   Announced, conversion
    d)   Issued,modification
    e)   Circulated, reconstruction


    4).An eviction drive didn’t end up clearing the footpath of homeless people, whose ____________ were taken ______________ by authorities during the operation.
    a)   Possessions, away
    b)   Custody, hold
    c)   Dominion, over
    d)   Held, out
    e)   Occupation, in


    5).From the ___________ of the project, the police has flatly refused to _______________ traffic rules on the corridor.
    a)   Initiation, accomplish
    b)   Outset, apply
    c)   Dawn, impose
    d)   Inception, enforce
    e)   Birth, invoke


    Directions (6-10):Rearrange the following five sentences (A),(B),(C),(D),(E) to make a meaningful paragraph and answer the questions that follow.
    (A) In turn, the bank, which very well understands the financial standing of the customer, undertakes to guarantee the customer’s financial commitments or the performance of contracts by him.
    (B) In commercial transactions, bank’s customers are sometimes required to give a bank guarantee.
    (C)The third party, who seeks the guarantee not being aware of the customer’s financial standing, prefers a bank guarantee.
    (D)The bank charges a commission for this service which depends on the security available and the financial stability of the customer.
    (E) This is mostly as an alternative to keep cash as security deposit.

    6).Which of the following would be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   E
    c)   D
    d)   C
    e)   B


    7).Which of the following would be theLAST (FIFTH) sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   E
    d)   A
    e)   B


    8).Which of the following would be the FOURTH sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   E
    c)   B
    d)   A
    e)   C


    9).Which among the following would be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   B
    c)   D
    d)   E
    e)   A


    10).Which of the following would be the SECOND sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   C
    c)   E
    d)   B
    e)   D


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). d)   6). e)   7). b)   8). d)   9). a)   10). c)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: