Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-42

    Practice English Questions
    Practice English Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams Set-42:
    Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
               Directions (Q.1-5): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No’ error’, the answer is 5).(Ignore errors of punctuation, if any.)

    1).
    a)   Paytm is all set to being a credit rating agency
    b)   As it looks for newer earning avenues
    c)   By integrating its largest investor Alibaba’s technologies
    d)   With the Indian market
    e)   No error


    2).
    a)   Markets swing from hope to disappointment
    b)   As it became tougher for investors to make up their minds
    c)   About the timing of a possible increase
    d)   In interest rate by the US Federal Reserve
    e)   No error


    3).
    a)   It is my opinion that the government
    b)   Should benefit from as much strands
    c)   Of opinions as possible
    d)   To formulate policies
    e)   No error


    4).
    a)   US- based Vantage Hospitality Group, world’s
    b)   Tenth-largest hotel company by number of properties
    c)   Has signed a franchise agreement
    d)   With Indian company Miraya Hotel Management
    e)   No error


    5).
    a)   Eminent environmental activist Rajendra Singh has been conferred
    b)   The prestigious Stockholm Water Prize this year
    c)   For his innovative water restoration efforts and extraordinary courage
    d)   To empowers communities in Indian villages
    e)   No error


    Directions(Q.6-10):Rearrange the following six sentences(A),(B),(C),(D) ,(E)and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    (A) Under the current KYC norms, the authencity of the customers is required to be verified by calling for a direct identification document like a copy of passport or PAN number issued by the IT department.
    (B)  Only in the case of very small customers, this requirement is waived and a third-party introduction is accepted.
    (C)As a matter of practice, bankers in India require introduction by an existing customer of the bank; this may not always be possible especially when the branch is newly opened.
    (D)The address can be authenticated by obtaining a copy of Electricity or Telephone bill or copy of ration card, or copy of any bank statement where the customer has already an account.
    (E) The banker is required to make enquires with the referee to confirm that the person whose account is newly opened is a genuine person.
    (F) In such cases, the customers are required to get references from known persons in the locality or from the existing bankers.

     6).Which of the following should be the FIRSTsentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   C
    c)   B
    d)   D
    e)   E


    7).Which of the following should be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   A
    c)   C
    d)   F
    e)   E


    8).Which among the following should be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   D
    c)   E
    d)   A
    e)   B


    9).Which among the following should be theFOURTHsentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   E
    c)   C
    d)   D
    e)   F


    10).Which of the following should be theLAST (SIXTH) sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   F
    c)   A
    d)   C
    e)   B

    Answers:                                 
    1). a)   2). a)   3). b)   4). a)   5). d)   6). b)   7). d)   8).c)    9). a)   10). e)
    People Also Visited:

    / 5. Reviews