Practice English Questions for Upcoming IBPS and SBI Exams Set-1

    Practice English Questions
    Practice English Questions for Upcoming IBPS and SBI Exams Set-1:
    List of Practice English Questions for upcoming IBPS PO/Clerk and SBI Exams were given below.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
        Directions (Questions .01 – 10): In the following passage, some of the words have been left out. First read the passage and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given below it

        Belief systems are the framework upon which cultures and societies function. It is the bond that(1)civilizations together, and it I the small voice(2)each of us that urges us to be(3)to what we have been taught. We cannot(4)our spiritual teachings from our learning nor can we separate our beliefs about who and what we are(5)our values and our behaviours. We ask that educational systems(6) our right to religious freedom and our right to live in harmony. Tribal beliefs vary as does the(7) to which a tribe embraces(8) its traditional cultural beliefs.(9)tribal group has distinct and unique beliefs that are basic to that tribe’s culture. Most tribes cling to the old teachings because they know that once gone, it means the(10)of their culture

    1).
    a)   Completes
    b)   holds
    c)   compels
    d)   breaks
    e)   makes


    2).
    a)   near
    b)   outside
    c)   around
    d)   inside
    e)   about


    3)
    a)   true
    b)   upright
    c)   graceful
    d)   habitual
    e)   accurate


    4)
    a)   upset
    b)   separate
    c)   search
    d)   see
    e)   distinguish


    5)
    a)   across
    b)   about
    c)   from
    d)   on
    e)   near


    6)
    a)   recognise
    b)   infer
    c)   reach
    d)   diminish
    e)   destroy


    7)
    a)   extent
    b)   capacity
    c)   nearness
    d)   practice
    e)   principle


    8)
    a)   for
    b)   its
    c)   about
    d)   itself
    e)   their


    9)
    a)   several
    b)   all
    c)   one
    d)   many
    e)   each

    10)
    a)   mistake
    b)   tradition
    c)   death
    d)   regeneration
    e)   mark


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). b)   5). c)   6). a)   7). e)   8). a)   9). e)   10). c)



    / 5. Reviews