Practice English Questions for Upcoming IBPS Specialist Officers Exam 2015-Part-II

    Practice English Questions for Upcoming IBPS Specialist Officers Exam
    Practice English Questions for Upcoming IBPS Specialist Officers Exam 2015-Part-II:       
    Practice English Questions for the upcoming IBPS Specialist Officer Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
     Directions (Question 1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningful.
            To boost mobile Internet usage and data services, the government is(1)possibility of manufacturing smart phones in India(2) at less than Rs 6000($100). Currently, smart phones from leading brands in India cost about Rs 9000 or more.
            Of the 650 million mobile phones in the Indian market, only 12% are smart phones.
             Smart phones are generally touch screen mobile phones(3) on operating system such as Android, Apple ions, Linux MS Windows, and Blackberry OS.
                  India’s broadband(4) is very low even though it is one of the largest telecom markets in the world. It is not possible to(5) broadband connection through fixed –line telephony. Now mobile operations are(6) on data services. If we are able to provide mobile phones at low cost, broadband penetration will(7), said a department of telecommunication (Dot) official. The industry says the government will have to(8) the whole(9)in order to improve broadband penetration. Currently, there is no(10) in local languages.

    1)    
    a)   Finding
    b)   Improving
    c)   Thinking
    d)   Exploring
    e)   Treating


    2)    
    a)   Cost
    b)   Priced
    c)   Give
    d)   Take
    e)   Going


    3)    
    a)   Moving
    b)   Doing
    c)   Acting
    d)   Functioning
    e)   Usage


    4)    
    a)   Penetration
    b)   Usage
    c)   Length
    d)   Effect
    e)   Make


    5)    
    a)   Send
    b)   Make
    c)   Provide
    d)   Compose
    e)   Create


    6)    
    a)   Realizing
    b)   Focusing
    c)   Gauging
    d)   Glinting
    e)   Thinking


    7)    
    a)   Realize
    b)   Develop
    c)   Reduce
    d)   Stop
    e)   Improve


    8)    
    a)   Recognize
    b)   Forsake
    c)   Forgo
    d)   Develop
    e)   Revolve


    9)    
    a)   Eco system
    b)   Universe
    c)   World
    d)   Group
    e)   Class


    10)  
    a)   Material
    b)   Word
    c)   Content
    d)   Argument
    e)   One

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). e)   4). a)   5). c)   6). b)   7). e)   8). d)   9). a)   10). c)



    / 5. Reviews