Practice English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-IV

    Practice English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam
    Practice English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-IV:   
    Practice English Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Directions Questions (1-5): In each of the following sentences, on idiomatic expression or a proverb is highlighted. Select the alternative which best describes it use in the sentence.

    1).The course of events made it necessary for Joseph to start working
    a)   Events that were planned
    b)   Long list of future events
    c)   A succession of unexpected events
    d)   Nature of events that followed after Joseph joined work
    e)   None of these


    2).The team put their plant into execution the very next day
    a)   Proposed a plan
    b)   Discussed their plan
    c)   Started thinking about a plan
    d)   Started carrying out their plan
    e)   None of these


    3).Mrs Nayak opened the discussion on the “alarming rate of poverty in India”
    a)   Sated the discussion
    b)   Gave her opinion in the discussion
    c)   Did not agree on the discussion
    d)   Welcomed the people to the discussion
    e)   None of these


    4).The new law on “Right to food Safety” will come into force next month
    a)   Be forced upon the people
    b)   Be associated from next month onwards
    c)   Be  implemented next month
    d)    Be withdrawn next month
    e)   Be widely rejected next month


    5).When the girl wanted to stay out past midnight, her father put his foot down
    a)   Gave in to request
    b)   Walked away disapprovingly
    c)   Obstructed her from leaving the house
    d)   Requested her to her home on time
    e)   None of these

    Directions Questions (6-10): Each sentence below has a blank/s, each blank indicates that something has been omitted. Choose the word/s that best fit/s the meaning of the sentence as a whole. 

    6).The sate-of–the-art school is______ with a medical clinic and fitness center
    a)   Establish
    b)   Illustrative
    c)   Having
    d)   Equipped
    e)   Compromising


    7).Many leading members of the opposition party ______to justify the party’s decision
    a)   Having tried
    b)   Has tried
    c)   Have been trying
    d)   Tries
    e)   Is trying


    8).The charity _______ most of its money through private donations
    a)   Receives
    b)   Borrows
    c)   Uses
    d)   Proposes
    e)   Invests


    9).The Bhagavad Gita is a part of the Mahabharata, but it stands ______ and is ___ in itself
    a)   Dependent, incomplete
    b)   Together, justified
    c)   Separate, dignified
    d)   Apart, complete
    e)   United, connected


    10).The artist’s work of art is worthy _________ praise
    a)   For
    b)   Of
    c)   To
    d)   About
    e)   To be

    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). c)   5). c)   6). d)   7). c)   8). a)   9). d)   10). b)



    / 5. Reviews