Practice English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V

    Practice English Questions SBI Associate Clerk Exam 2015
    Practice English Questions for Upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015-Part-V:    
    List of Practice English Questions for the upcoming SBI Associate Clerk Exam 2015 were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    Directions (Questions 01 to 10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested. Find the appropriate words.
                In all Compositions( 1 ) is the most( 2 )virtue. You should write in a simple and ( 3) manner. The Choice of the words should be( 4 ). Try not to use( 5 ) words merely because they are( 6 ). Do not allow poetic images or( 7 ) to spoil the grace of good style. It is no longer( 8 ) to stuff your composition with too many( 9 ) or proverbs especially if their relevance is( 10 ).
    1).
    a)   complexity
    b)   flourish
    c)   simplicity
    d)   reserve
    e)   truth


    2).
    a)   hidden
    b)   described
    c)   ornate
    d)   admired
    e)   disguised


    3).
    a)   straight forward
    b)   showly
    c)   ornate
    d)   decorative
    e)   natural


    4).
    a)   haphazard
    b)   quick
    c)   easy
    d)   simple
    e)   discriminating


    5).
    a)   short
    b)   appropriate
    c)   small
    d)   literary
    e)   difficult


    6).
    a)   familiar
    b)   literary
    c)   distant
    d)   admired
    e)   confused


    7).
    a)   picture
    b)   stories
    c)   similes
    d)   examples
    e)   figurative


    8).
    a)   disliked
    b)   uncommon
    c)   difficult
    d)   fashionable
    e)   flourish


    9).
    a)   philosophies
    b)   writers
    c)   quotations
    d)   systems
    e)   metaphorical


    10).
    a)   good
    b)   observed
    c)   clear
    d)   doubtful
    e)   described


    Answers:                                 
    1). c)   2). d)   3). a)   4). d)   5). e)   6). b)   7). c)   8). d)   9). c)   10). d)



    / 5. Reviews