Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-41

    Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-41
    Practice English Questions (Sentence Rearrangement) Set-41:
    Practice English Questions for upcoming Bank PO and Clerk Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this question.

        Directions (Q.1-5): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper  sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    A.  Further, for opening new branches or shifting branches outside a city, town or village, permission of the Reserve Bank is required.
    B.  Before granting licence, Reserve Bank has to be satisfied by inspection or otherwise of the suitability of the company for licence.
    C.  The Reserve Bank has the discretion to reject licence or approve the licence on such conditions as it thinks fit.
    D.  A company wanting to commence banking business requires prior licence from the Reserve Bank.
    E.  Banking companies have to have a minimum capital and reserves as specified in the Banking Regulation Act.
    F.   A licence once given may also be cancelled after giving the bank an opportunity to be heard.

    1).Which of the following should be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   E
    b)   C
    c)   B
    d)   D
    e)   A


    2).Which of the following should be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   F
    c)   E
    d)   B
    e)   A


    3).Which of the following should be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   A
    b)   F
    c)   D
    d)   C
    e)   B


    4).Which of the following should be theFOURTH sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   F
    c)   D
    d)   A
    e)   B


    5).Which of the following should be theLAST (SIXTH)sentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   F
    c)   E
    d)   C
    e)   B


        Directions (Q.6-10): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.

    A.  India and its space agency, the ISRO, now proudly join their ranks
    B.  After a journey of over 660 million kilometers that took 10 months, India’s Mars Orbiter Mission has swept with effortless ease into orbit around the Red Planet, marking this country to achieve such a feat in a maiden attempt.
    C.  Thus far, only the United States, the former Soviet Union and the European Space Agency have succeeded in doing so.
    D.  Although ISRO could draw on its experience with the lunar probe, Chandrayaan-1, launched six years back, the challenges involved in sending a spacecraft all the way to Mars are far greater.
    E.  That includes propelling the spacecraft with sufficient velocity to escape Earth’s gravitational grasp, guiding it along the proper trajectory over vast distances, and then slowing it down sufficiently to go into orbit around that planet.
    F.   Probes dispatched to Earth’s sibling planet over the last half a century have often run into trouble of one kind or another, with only less than half of those spacecraft ending the voyage successfully.

    6).Which of the following should be theFIRST sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   B
    c)   A
    d)   D
    e)   F


    7).Which of the following should be theSECOND sentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   A
    c)   F
    d)   D
    e)   E


    8).Which of the following should be theTHIRD sentence after rearrangement?
    a)   C
    b)   A
    c)   F
    d)   E
    e)   D


    9).Which of the following should be theFOURTHsentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   C
    c)   E
    d)   B
    e)   A


    10).Which of the following should be theLAST (SIXTH)sentence after rearrangement?
    a)   F
    b)   A
    c)   C
    d)   E
    e)   D


    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). e)   4). b)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). e)   10). d)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: