Practice Reasoning Questions (Circular Table Puzzle) for Bank PO and Clerk Exams Set-8

Practice Reasoning Questions (Circular Table Puzzle)
Practice Reasoning Questions (Circular Table Puzzle) for Bank PO and Clerk Exams Set-8:
The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

     Directions (Question.01-05): Study the following information carefully and answer the questions given below:
    There is a group of eight persons A, B, C, D, E, F, G and H, including two families. All of them are sitting around a circular table, facing the centre. Three members of this group belong to one family and the remaining five belong to another family. There are four females in the group. E sits second to the right of G, who is a female. D is wife of H and is second to the left of B. D sits on the immediate right of her husband. F is sister of H and is not exactly between G and E. C sits opposite her sister and second to the left of A, who is son of H. B is son of E.

1).Who among the following sits second to the right of A?
a)   D
b)   E
c)   C
d)   F
e)   None of these


2).Who among the following sits exactly between G and E?
a)   Sister of H
b)   Sister of D
c)   Wife of E
d)   Brother of A
e)   None of these


3).How many members are there in the family of E?
a)   Four
b)   Three
c)   Two
d)   Can’t be determined
e)   None of these


4).What is the relation between D and C?
a)   Brother-in-law
b)   Son
c)   Sister
d)   Brother
e)   None of these


5).Who among the following is third to the right of F?
a)   C
b)   G
c)   B
d)   A
e)   None of these


     Directions (Questions-06-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:
    A group of seven members are sitting in a row facing north. There are three females in the group. No female sits at the extreme ends of the row, but they all sit adjacent to each other.
     There are three persons between T and U. Z is on the immediate right of W and is on the immediate left of U. T is the immediate neighbor of V and X. There is only one person between T and W and there are two persons between X and U. Y is not at the left end of the row. No female is neighbor of V and Y.

6).Who among the following sits at the extreme end of the row?
a)   W, T
b)   Y, T
c)   V, Y
d)   T, U
e)   None of these


7).Which of the following is the group of females?
a)   U, W, Z
b)   W, Z, X
c)   T, X, W
d)   Can’t be determined
e)   None of these


8).Who among the following is sitting third to the left of Y?
a)   W
b)   T
c)   X
d)   Z
e)   None of these


9).Four of the following five is alike in a certain way and hence forms a group. Which is the one that does not belong to the group?
a)   T, U
b)   Z, X
c)   U, Y
d)   V, X
e)   W, Z


10).How many persons are there between T and Z?
a)   Three
b)   One
c)   Two
d)   None
e)   None of these


Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). b)   4). c)   5). a)   6). c)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)

Online Mock Tests 2019: