Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-4

    Practice Reasoning Questions
    Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-4:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

        Directions (Questions.01-06): Study the following information carefully and answer the questions given below:
         There are groups of three couples comprising J, K, L, M, N, and P. Each female member of this group likes three different cars, viz Alto, Swift and Maruti 800, but not necessarily in the same order. All of them are seared at three different tables in a coffee shop for taking coffee with their partners. The tables are numbered, I, II and III, but not necessarily in the same order.
          Those who like the same car do not sit together at the same table and no two females like the same car. K and N like the same car but not Swift. M likes Maruti 800 and she does not sit at table no. II
         N and J are sitting at table no. I and III respectively and both like the same car. L sits at table no. I and he like Swift.

    1).Which of the following groups sits at table no. II?
    a)   J, K
    b)   K, P
    c)   P, L
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    2).Which of the following groups represents the group of males?
    a)   J, K, L
    b)   M, K, L
    c)   N, P, J
    d)   J, M, L
    e)   None of these


    3).Who among the following like(s) Swift?
    a)   N, J
    b)   M
    c)   L, M
    d)   P, L
    e)   None of these


    4).P likes which of the following cars?
    a)   Alto
    b)   Swift
    c)   Maruti 800
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    5).Which of the following statements is/are not true?
    a)   J and M are sitting at table no. III
    b)   L and P both like Alto
    c)   L and P are sitting at table no. II
    d)   All are true
    e)   Both 2) and 3)



    6).N and J like which of the following cars?
    a)   Maruti 800
    b)   Alto
    c)   Swift
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these

        Directions (Questions.07-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:




       T, U, V, W, X, Y and Z are sitting around a circular table facing the centre, but not necessarily in the same order. X sits second to the right of U, who is on the immediate right of W. There is an angle between Z and V that is 90 degree at the centre and 120 degree between Z and Y at the centre. Y sits opposite T, who is on the immediate left of V. There is at least one person in each quadrant.

    7).Who among the following sits second to the right of Z?
    a)   W
    b)   U
    c)   V
    d)   X
    e)   None of these


    8).Who among the following sits on the immediate left of W?
    a)   V
    b)   U
    c)   Z
    d)   T
    e)   None of these


    9).How many persons are there between U and Z?
    a)   One
    b)   Three
    c)   None
    d)   Either two or Three
    e)   None of these


    10).What is the measurement of angle made between Y and T?
    a)   90 degree
    b)   180 degree
    c)   120 degree
    d)   60 degree
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)    2). a)    3). d)    4). b)    5). e)    6). b)    7). c)    8). a)    9). d)    10). b)

    Online Mock Tests 2019: