Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7

    Practice Reasoning Questions
    Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams Set-7:

    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


       Directions (Questions.01-05): Study the following information carefully and answer the questions given below:

        S, T, U, V, W, X, Y and Z are sitting in a circle, but not facing the centre. U is third to the right of Y. Z is not the neighbor of either Y or U. X is fourth to the left of Z. V is third to the right of W, who is not the neighbor of X, who is not the neighbor of Y.

    1).In which of the following pairs is the second person on the immediate right of the first person?
    a)   V, Z
    b)   U, W
    c)   Y, X
    d)   X, W
    e)   None of these


    2).Who among the following is second to the left of V?
    a)   S
    b)   X
    c)   W
    d)   Either S or T
    e)   None of these


    3).If Y is an immediate neighbor of T, who among the following sits between Z and W?
    a)   S
    b)   Y
    c)   U
    d)   X
    e)   None of these


    4).Who among the following sits between X and Y?
    a)   S
    b)   T
    c)   W
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    5).Who among the following sits third to the right of U?
    a)   T
    b)   Y
    c)   Z
    d)   S
    e)   None of these


        Directions (Questions.06-10): Study the following information and answer the questions given below:
        E, F, G, H, I, J, K and L are sitting in a straight line facing north, but not necessarily in the same order. Only one person sits between G and I. H is not an immediate neighbor of either G or L. G sits third to the left L. Neither G nor L sits at the extreme ends of the line. Two persons sit between I and E. F is an immediate neighbor of H, who sits on the extreme ends of the row. I sit third to the right of E.

    6).Who among the following sits exactly between G and I?
    a)   L
    b)   K
    c)   J
    d)   F
    e)   None of these


    7).How many persons are there between E and L?
    a)   One
    b)   Two
    c)   None
    d)   Three
    e)   None of these


    8).Which of the following pairs represents the persons sitting at the extreme ends of the row?
    a)   H, J
    b)   F, J
    c)   E, J
    d)   H, K
    e)   None of these


    9).What is the position of I with respect of F?
    a)   Second to the right
    b)   Fourth to the right
    c)   Second to the left
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    10).Who among the following sits on the immediate left of G?
    a)   J
    b)   F
    c)   I
    d)   E
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). d)   5). c)   6). b)   7). d)   8). a)   9). c)   10). d)

    Online Mock Tests 2019: