Practice Reasoning Questions For Upcoming Exams (Seating Arrangement)

Practice Reasoning Questions For Upcoming Exams (Seating Arrangement)  Set- 95:

Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions with explanation for Upcoming Exams was given here with explanation, candidates those who are preparing for Banking and all other Competitive exams can use this practice questions.

https://www.youtube.com/channel/UC-2Ga6vFz3l4Q-O0jFVnIIg
Directions (Q.1-5) Read the following information and answer the questions given below:

Six persons A, B, C, D, E and F are sitting around a round table facing towards the centre of the table in a restaurant. They have ordered for different items (Pizza, Strawberry, Vanilla, Burger, Pastries and Patties) as their lunch. They are wearing T-shirts of different colours, i.e. white, black, green, red, yellow and blue. Order of items for the lunch and colours of T-shirts are not necessarily according to the order of their names.


I.             The persons who have ordered for Pizza, Vanilla and Pastries are neither in white T-shirt nor in black.

II.            The persons who are in green and yellow T-shirts have neither ordered for Pizza nor for Vanilla.
III.          A is neither in white T-shirt nor on the immediate left of the person who has ordered for Burger.
IV.         The only person who is between E and F eats Strawberry. The person who is on the left side of the person in white T-shirt does not eat Patties.
V.           D has ordered for Burger and the colour of his T-shirt is green. He is facing the person who has ordered for Strawberry.
VI.          One who has ordered for Pizza is seated opposite to the person wearing blue T-shirt, while the person whose T-shirt is of green colour is on the left of the person who has ordered for Pastries.
VII.        One who has ordered for Patties is on the immediate right of the person in white T-shirt but on the immediate left of the person who has ordered for Vanilla.
VIII.      C has not ordered for Vanilla while F has ram ordered for Pizza.

1).Who among the following is in white T-shirt?
a)   A             
b)   B             
c)   C            
d)   E
e)   None of these

2).The only person, who is between E and P, la wearing T-shirt of the colour
a)   red                      
b)   blue        
c)   black       
d)   yellow
e)   None of these

3).Who among the following has ordered for Pastries?
a)   A             
b)   B            
c)   C             
d)   E
e)   None of these

 4). Which of the following is correctly matched?
a)   A – Yellow – Burger   
b)   B – Red – Vanilla   
c)   E – Red – Pizza
d)   F – Black – Pastries
e)   None of these

5).The colour of the T-shirt of the person, who has ordered for patties, is
a)   Red                     
b)   Yellow     
c)   Blue         
d)   Black
e)   None of these

Directions (Q.6-10) Answer these questions based on the following information.
Mr.Bankatlal acted as a judge for the beauty contest. There were four participants, they are Ms.Andhra Pradesh, Ms. Uttar Pradesh, Ms. West Bengal and Ms. Maharashtra. Mrs.Bankatlal who was  very anxious about the result asked him about it as soon as he was back home, Mr. Bankatlal just, told that the one who was wearing the yellow saree won the contest, When Mrs. Bankatlal pressed for further details, he elaborated as follows :
        
     I.               All of them were flitting in a row.
           II.                All of them were wore sarees  of different colours viz., green, yellow, white, red.
          III.               There was only one runner-up and she was sitting beside Ms. Maharashtra.
         IV.                The runner- up was wearing the green saree.
          V.               Ms.West Bengal was not sitting at the ends and was not the runner-up.
         VI.               The winner and the runner-up are not sitting adjacent to each other.
        VII.               Ms. Maharashtra was wearing white saree.
      VIII.               Ms.Andhra Pradesh was not wearing the green scree.
         IX.                Participants wearing yellow saree and white saree were at the ends.

6).Which saree was worn by Ms. Andhra Pradesh?
a)   White      
b)   Green      
c)   Red         
d)   Yellow    
e)   Data inadequate

7).Who wore the red saree ?
a)   Ms. Maharashtra           
b)   Ms. Uttar Pradesh        
c)   Ms. Andhra Pradesh    
d)   Ms. West Bengal         
e)   Either Ms. Maharashtra or Ms. Uttar Pradesh

8).Ms. West Bengal was sitting adjacent to
a)   Ms. Uttar Pradesh only           
b)   Ms. Andhra Pradesh and Ms. Uttar Pradesh
c)   Ms. Uttar Pradesh and Ms. Maharashtra                  
d)   Ms. Andhra Pradesh and Ms. Maharashtra                
e)   Ms. Uttar Pradesh and Ms. Andhra Pradesh

9).Who was the runner-up?
a)   Ms. Maharashtra                       
b)   Ms. Uttar Pradesh        
c)   Ms. Andhra Pradesh
d)   Ms. West Bengal                       
e)   Either Ms. Maharashtra or Ms. Uttar Pradesh

10).The person who wore white saree sitting adjacent to which of the following persons
a)   Ms. Uttar Pradesh                     
b)   Ms. Andhra Pradesh    
c)   Ms. West Bengal
d)   Data Inadequate            
e)   Ms. Maharashtra

Answers:

1)c   2)d    3)a    4)c     5)d    6)d    7)d     8)b     9)b    10)a
Explanation:

Directions (Q. 1-5):
Directions (Q. 6-10):

More Practice Reasoning Questions for Upcoming Exams – Click Here

Online Mock Tests 2019: