Practice Reasoning Questions Set-10 for Upcoming Bank PO and Clerk Exams

    Practice Reasoning Questions Set-10
    Practice Reasoning Questions Set-10:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    Directions (Questions:01- 05): Study the following information carefully and answer the questions given below:

        There are eight friends –S, T, U, V, W, X, Y and Z. They like mobile phones of different companies, viz Apple,  Motorola, Spice, Micromax, Lenova, Intex, Samsung and Nokia, but not necessarily in the same order. All of them belong to a different city, viz Pune, Shillong, Darjeeling, patna, Mumbai, Patiala, Delhi and Jaipur, but not necessarily in the same order,Y likes Intex and he belongs to Shillong. The one who belongs to Pune likes Samsung.V belongs to Darjeeling. X likes Micromax and he does not belong to Mumbai. T belongs to Patiala and he does not like either Motorola or Spice. S likes Nokia. The one who belongs to Panta likes Lenovo. V does not like Spice. The one who belongs to Patna likes Lenovo. V does not like Spice. Z does not belong to Pune or Patna. W does not like Samsung. The one who like Nokia does not belong to Mumbai or Delhi.

    1.) Who among the following likes Apple mobile phone?
    a)   V
    b)   T
    c)   W
    d)   U
    e)   None of these


    2).Which of the following mobile phones does Z like?
    a)   Samsung
    b)   Micromax
    c)   Spice
    d)   Motorola
    e)   None of these


    3).Which of the following cities does X belong to?
    a)   Delhi
    b)   Jaipur
    c)   Mumbai
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    4).Which of the following statements is true about U?
    a)   U belongs to Mumbai and likes Samsung.
    b)   U likes Micromax and belongs to Delhi.
    c)   U belongs to pune and likes Samsung mobile phone.
    d)   U does not like Samsung mobiles phone but belongs to pune.
    e)   None of these


    5).Which of the following combinations is/ are true?
    a)   S – Nokia – Pune
    b)   W -Lenovo – Mumbai
    c)   X – Micromax – Mumbai
    d)   All are true
    e)   None of these


    Directions (Questions: 06-10): Read the given information carefully and answer the given questions.

              Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each in such a way that there is equal distance between adjacent persons. In row I , J ,K , L, M and N are seated and all of them are facing north and in row 2, P, Q, R, S and T are seated and are facing south(but not necessarily in the same order). Each person also likes a different cartoon character, namely Batman, Ben 10, Dexter, Donald Duck, Tom, Jey, Noddy, Oswald, Superman and Spiderman(not necessarily in the same order).
           N sits exactly in the centre of the row and faces the one who likes Tom. Only one person sits between S and the one who likes Tom. S faces one of the immediate neighbours of the one who likes Jerry. Only two people sit between K and the one who likes Jerry. K faces the one who likes Oswald. P faces one the immediate neighbours of L. P does not like Oswald. M is an immediate neighbour of L.
        The one who likes Donald Duck is not an immediate neighbour of L. T is not an immediate neighbour of P and faces the one who likes Ben 10. R faces the one who likes Superman. The one who likes Spiderman faces north. P does not face the one who like Spiderman. The one who likes Batman sits on the immediate right of the person who likes Noddy. S does not like Batman.
       
    6).Which of the following pairs represents the people sitting at the extreme ends two rows?
    a)   S, M
    b)   Q, L
    c)   P, N
    d)   Q, J
    e)   R, L


    7).Who amongst the following likes Donald Duck?
    a)   S
    b)   P
    c)   T
    d)   R
    e)   Q


    8).Who amongst the following is the immediate neighbour of the one who likes Spiderman?
    a)   The one who likes Jerry
    b)   The one who likes Noddy
    c)   K
    d)   The one who like Ben 10
    e)   T


    9).Which of the following cartoon character does T ilke?
    a)   Batman
    b)   Tom
    c)   Jerry
    d)   Noddy
    e)   Oswald


    10).Which of the following is definitely true as per the given arrangement?
    a)   L faces R.
    b)   Q likes Oswald.
    c)   Q is an immediate neighbour of P.
    d)   The one who likes Superman is an immediate neighbour of p.
    e)   The one who likes Deter faces N.

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). c)   5). e)   6). a)   7). d)   8). a)   9). e)   10). c)

    Be the first to rate this post.

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests