Practice Reasoning Questions Set-11 for Upcoming Bank PO and Clerk Exams

    Practice Reasoning Questions Set-11
    Practice Reasoning Questions Set-11:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Directions (Questions: 01-05): study the following information carefully to answer the given questions:
       Seven participants V,P,W,H,S,R and T from seven different cites,viz Tokyo,Sydney,Paris,Toronto,Newyork,Cape Town and London, but not necessarily in the same order, participate in a dance competition. All of them perform seven different dance styles, viz Flamenco, Tango, Contra, Ballet, Jazz, Folk and Swing, but not necessarily in the same order.
                The one who performs Contra does not belong to New York. P is from Paris and does not perform Balllet.The one who is from Toronto performs Flamenco. The one who is from Sydney performs neither Ballet nor Jazz.V is from London.S is from Tokyo and performs Folk dance.W performs Swing but he is neither from Cape Town nor from New York.H performs Tango and T performs Contra.

    1).Who performs Ballet?
    a)   T
    b)   R
    c)   S
    d)   V
    e)   None of these


    2).Which of the following combinations is correct?
    a)   Cape Town – Folk
    b)   Tokyo – Tango
    c)   Cape Town – Contra
    d)   New York-Folk
    e)   None of these


    3).P performs which of the following dance styles?
    a)   Flamenco
    b)   Contra
    c)   Jazz
    d)   Tango
    e)   None of these


    4).Who is from Sydney?
    a)   T
    b)   W
    c)   Can’t say
    d)   R
    e)   None of these


    5).R is from which city?
    a)   Sydney
    b)   Cape Town
    c)   Tokyo
    d)   Toronto
    e)   None of these



    Directions (Questions:.06-10): Study the following information and answer the given questions:
    A word and number arrangement machine when an input line of words and numbers rearranges them following a particular rule in each step. The following is an illustration of input and rearrangement

    Input:software process revenue 44 providers otherwise 80 demonstrating
             Information shipping 60
    Step I: process software revenue 44 providers otherwise 80 demonstrating
                Information information shipping 60
    Step II: process software provides revenue 44 otherwise 80 demonstrating
                Information shipping 60
    Step III: process software provides information revenue 44 otherwise 80
     Demonstrating shipping 60
    Step IV: process software provides information demonstrating revenue 44
                  Otherwise 80 shipping 60
    Step V: process software providers’ information demonstrating
                Otherwise 80 revenue 44 shipping 60
             Any step V is the last step of the above input, as the desired arrangement is obtained. As per the rule followed in the above steps, find out in each of the following questions the appropriate step for the given input.
               Input:”inventory quartz, 58 premier 42 customer information system
                            Dynamic 15 views 36″

    6).How many steps would be required to get the final output?
    a)   Four
    b)   Six
    c)   Five
    d)   Seven
    e)   None of these


    7).Which word/number would be at the 5thplace from the left in step IV?
    a)   dynamic
    b)   quartz
    c)   15
    d)   Four
    e)   None of these


    8).Which step number is the following output?
         “System customer inventory information dynamics 42 premier 15 quartz 58 views 36”
    a)   Step V
    b)   Step IV
    c)   Step III
    d)   StepVI
    e)   There is no such step

    9).If in step IV ‘system’ is related to ‘36’ and ‘customer’ is related to ‘viewer’, in the same way, ‘inventory’ is related to which of the following?
    a)   15
    b)   42
    c)   premier
    d)   dynamics
    e)   None of these


    10).Which of the following represents the position of ‘information’ in the third step?
    a)   9th from the left
    b)   6th from the right
    c)   9th from the right
    d)   6th from the left
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). c)   4). b)   5). d)   6). c)   7). a)   8). e)   9). b)   10). c)

    Click Here to Subscribe Us Via Email

    Online Mock Tests 2019: