Practice Reasoning Questions Set-13 for Upcoming Bank PO and Clerk Exams

    SBI PO Exam 2015
    Practice Reasoning Questions Set-13:
    The List of Practice Reasoning Questions for Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
       Directions (Questions.01-05): Study the following information carefully to answer the given questions.
        In a family of ten persons, P, Q, R, S, T, U, V, W, X and Y there are five males and five females. All the persons have their favorite hobbies, viz Cooking, Reading, Painting, Gardening, Dancing (Folk). Dancing (Jazz), Cricket, Football, Teaching and Social work. No couple likes the versions of the same hobby.
         In the family of three generations, each male member, except Q and W, has two brothers and one sister. The granddaughter of Y does not like Teaching. A has no brother-in-law. P does not like Cooking. No female member likes Dancing (Folk) or Cooking. X is mother-in-law of U and she likes Football. V likes Dancing (Jazz) and is daughter-in-law of Q. S, who likes Painting, is the unmarried brother of T, who does not like Gardening. R is brother-in-law of U but he does not like Gardening, Reading or Cooking. T is V’s sister-in-law. Q’s mother is W’s wife, who does not like teaching. The grandparents like either Teaching or Social work. No male likes Social work. The one who likes Dancing (Folk) is husband of U.

    1).Who among the following likes Dancing (Folk)?
    a)   U
    b)   P
    c)   R
    d)   Can’t be determined
    e)   None of these


    2).U likes which of the following?
    a)   Reading
    b)   Gardening
    c)   Cricket
    d)   Can’t say
    e)   None of these


    3).Which of the following pairs of persons does not represent a couple?
    a)   W and Y
    b)   V and R
    c)   P and U
    d)   Q and X
    e)   T and S


    4).How is P related to T?
    a)   Husband
    b)   Brother
    c)   Father
    d)   Can’t say
    e)   None of these


    5).How is W related to T?
    a)   Grandfather
    b)   Uncle
    c)   Aunt
    d)   Grandmother
    e)   None of these


        Directions (Questions.06-10): Study the following information carefully to answer the given questions.
        P, Q, R, S, T, U and V are seven players of different teams, viz Red, Yellow, Orange, Blue, White and Green, but not necessarily in the same order. The programme was organized by the team whose captain is S All the players are participating on different days of the week, starting from Monday.
         Q is the player of team Red but participates neither on Friday nor on Monday. The host Green team will be participating on Thursday. There is a gap of one day between Q and S. U will be participating before P but after T and he is player of team White. U is participating on Wednesday. P will be participating on the last day of the week. R is the player of team Blue. Team Black does not participate on Monday. Team Yellow participates on the last of the week. Team Orange participates of Tuesday. Team Blue does not participate on Tuesday or Friday.

    6).R participates on which of the following days of the week?
    a)   Wednesday
    b)   Saturday
    c)   Tuesday
    d)   Friday
    e)   Monday


    7).Which team participates between Thursday and Saturday?
    a)   Green
    b)   Black
    c)   Yellow
    d)   Orange
    e)   Red


    8).Which of the following combination is true?
    a)   S-Thursday – Green
    b)   R-Friday – Orange
    c)   T-Wednesday – Black
    d)   P-Saturday – Yellow
    e)   V-Monday – Red


    9).Which of the following players is from Team Orange?
    a)   P
    b)   U
    c)   T
    d)   S
    e)   R


    10).Players S participates on which of the following days?
    a)   Sunday
    b)   Wednesday
    c)   Thursday
    d)   Can’t say
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). b)   3). e)   4). b)   5). a)   6). e)   7). b)   8). a)   9). c)   10). c)

    Click Here to Subscribe Us Via Email

    / 5. Reviews