Professional Knowledge Questions for IBPS IT Officers Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS IT Officer Set-14:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of them is true?
    a)   Data can be facts / figures / letters / words symbols etc. that represent an idea or object
    b)   Data is raw material from which information is derived
    c)   Data is numbers, alphabets etc.
    d)   All of these
    e)   None of these

    2).Maximum storage space is available on
    a)   CDs
    b)   Floppies
    c)   ROM
    d)   Hard disks
    e)   None of these

    3).__________ deals with the restructuring of existing source code in reverse engineering.
    a)   Abstraction
    b)   Completeness
    c)   User’s screen
    d)   Directionality
    e)   None of these

    4).Which of the following person should be made responsible for reporting maintenance problems in a LAN?
    a)   Network administrator
    b)   Users
    c)   Security officer
    d)   All of these
    e)   None of these

    5).Software change management decides :
    a)   How to manage alternations, irrespective of the stage of the lifecycle of a product
    b)   Development stage’s working
    c)   Maintenance stage’s working
    d)   All of these
    e)   None of these

    6).Address Resolution Protocol (ARP) is used for:
    a)   Relating IP address to Ethernet addresses
    b)   Preventing two computers from using the same IP address
    c)   Enables a workstation to know its IP address by broadcasting its local address
    d)   All of these
    e)   None of these

    7).How many rollers are actually responsible for  movement of the cursor in the mouse?
    a)   One
    b)   Two
    c)   Three
    d)   Depends from mouse to mouse
    e)   None of these

    8).Which of these can have more than one value?
    a)   A composite attribute
    b)   A Multi – valued attribute
    c)   A Derived attribute
    d)   All of these
    e)   None of these

    9).Which of the following do you think is NOT true for SNMP?
    a)   It is a connectionless protocol
    b)   It guarantees data transmission
    c)   It can accommodate devices from different vendors
    d)   All of these
    e)   None of these

    10).What are the facilities offered by tele banking?
    a)   Balance enquiries
    b)   Enquiries about the specific transaction
    c)   Transfer of funds
    d)   Request for statement for accounts
    e)   All the above

    Answers:                         

    1). a) 2). d) 3). d) 4). b) 5). a) 6). a) 7). b) 8). b) 9). c) 10). e)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: