Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer

    Professional Knowledge Questions
    Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer Set-6:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.



    Directions (Q. 1-10): Study the following information carefully and answer the questions given below:


    1). Market information means
    a)    Knowledge  of shops and bazaars 
    b)    Knowledge of shopping malls
    c)    Knowledge of customer profile and product mix
    d)    Knowledge of various language
    e)    None of the above


    2). If marketing is done effectively which of the following is not required?
    a)    Advertisement
    b)    Publicity
    c)    Marketing research
    d)    Market segmentation
    e)    None of the above


    3). Profit by customer satisfaction is a tool of
    a)    Old concept of marketing
    b)    New concept of marketing
    c)    Production
    d)    Price
    e)    None of these


    4). Nature of marketing involves
    a)    Promotion decision
    b)    Determination of distribution channel
    c)    After sale service
    d)    All of the above
    e)    None of the above


    5). Marketing is successful when
    a)    Demand exceeds supply
    b)    Supply exceeds demand
    c)    Salesmen are effectively trained
    d)    All of the above
    e)    None of the above


    6). Marketing is best defined as
    a)    Facilitating satisfying exchange relationship
    b)    Distribution of products at lower price to the stores
    c)    Distribution of products at higher price to the stores
    d)    Promoting the products
    e)    Selling the products


    7). The marketing concept is a way of thinking or a management philosophy that affects
    a)    Only marketing activities
    b)    Only the efforts of sales personnel
    c)    Most efforts of the organization
    d)    Only customer relationships
    e)    None of the above


    8). Aggressive marketing is necessitated due to
    a)    Globalization
    b)    Increased competition
    c)    Increase production
    d)    Increased job opportunities
    e)    All of the above


    9). The exchange concept of marketing takes place between
    ______ and ________.
    a)    Seller, buyer
    b)    Customer, consumer
    c)    Consumer, buyer
    d)    Buyer, purchaser
    e)    None of these


    10). Marketing stress is on needs of the buyer, whereas selling stress on the need of
    a)    Market
    b)    Seller
    c)    Product
    d)    Consumer
    e)    None of these


    Answers:
    1).c) 2).b)  3).b)  4).d)  5).c)  6).a)  7).c)  8).b)  9).a)  10).b) 

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: