Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer

Professional Knowledge Questions
Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer Set-4:
Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions ( 1-10): Study the following information carefully and answer the given questions.

1).Marketing strategies mean
a)   Ideas for new employment
b)   Technique for mergers
c)   Methods to improve marketing activities
d)   More hits per ATM
e)   Networking


2).Good marketing strategy envisages good and proper
a)   Product distribution
b)   ‘Networking of branches
c)   High pricing
d)   Placement of counter staff
e)   Relationship management


3).The first step of marketing is
a)   Production work
b)   Planning work
c)   Receiving feedback
d)   Telephone calls
e)   Sending E-mails


4).Sales forecasting means
a)   To sale product
b)   ‘To storage product
c)   The quantity of sales that to be sold in future
d)   All of the above
e)   None of the above


5). The type of forecasting is selected on the basis of
a)   Degree of accuracy
b)   Availability of data
c)   Time horizon
d)   Product positioning
e)   All of the these


6).Sales forecast can be based on which of the following information?
a)   What customers say about the product
b)   What customers are actually doing
c)   What customers have done in the past
d)   All of the above
e)   None of the above


7).The types of sales forecasting include
a)   Micro forecasting
b)   Macro forecasting
c)   Both ‘1’ and ‘2’
d)   Minor forecasting
e)   Major forecasting


8).The …… market is the set of consumers with a sufficient level of interest in a market offer.
a)   Potential
b)   Target
c)   Penetrated
d)   Available
e)   None of these


9).Which of the following provides the backbone to marketing?
a)   Sales forecasting
b)   Profit forecasting
c)   Marketing targeting
d)   Market segmentation
e)   None of these


10).Micro forecasting determines
a)   Product’s market share
b)   Price’s market share
c)   Place’s market share
d)   Product’s price
e)   None of these


Answer:
1) c)     2) e)     3) b)    4) c)    5) e)   6)  d)    7) c)    8) a)    9) a)   10) a)
For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here
Online Mock Tests 2019: