Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer

    Professional Knowledge Questions
    Professional Knowledge Questions for IBPS-SO Marketing Officer Set-3:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Tarapore Committee submitted its report on “Full Convertibility on Rupee” in
    a)    Capital account
    b)    Current account
    c)    SDR
    d)    IDR
    e)    Only a and b


    2). CENVAT is related to
    a)    Customs Duty
    b)    Sales Tax
    c)    Excise Duty
    d)    Corporate Tax
    e)    Service Tax


    3). The concept of insurance involves a transfer of
    a)    liability
    b)    assets
    c)    needs
    d)    ownership
    e)    risk


    4). An investor holds a wide range of shares. If the Reserve Bank of India announces a series of significant interest rate increases, the prices of these shares are most likely to?
    a)    increase
    b)    decrease
    c)    become volatile
    d)    stagnant
    e)    None of these


    5). A customer does not require to have a bank account to obtain a
    a)    loan
    b)    cheque
    c)    bankers cheque
    d)    draft
    e)    travellers cheque


    6). Marketing is successful when
    a)    supply exceeds demand
    b)    demand exceeds supply
    c)    exports are heavy and costly
    d)    salesman are effective
    e)    All the above


    7). In marketing POS means
    a)    Point of superiority
    b)    Point of Satisfaction
    c)    Preparation for sales
    d)    Point of Sales
    e)    None of these


    8). The marketing of services is not essential for which of the following industries?
    a)    Insurance
    b)    Banking
    c)    Hotels
    d)    Airlines
    e)    Manufacturing


    9).  __________ is not a pre – sales activity
    a)    Product design
    b)    After – sales service
    c)    Lead generation
    d)    Sales Presentation
    e)    None of these


    10). __________ organization is customer – centric and its decisions are based on involvement of all in the organisation
    a)    Competition – based
    b)    Consumer – based
    c)    Brand – based
    d)    Marketing
    e)    All of these           


    Answers

    1). a) 2). c) 3). e) 4). b) 5). d) 6). d) 7). d) 8). e) 9). b) 10). c)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: