Professional Knowledge Questions for IBPS SO-Marketing Officer

    Professional Knowledge Questions for IBPS SO-Marketing Officer Set-2:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI Marketing Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Establishing and maintaining a distinctive place in the market for an organization / product is ________
    a)    segmentation
    b)    positioning
    c)    profiling segmentation
    d)    profiling
    e)    None of these


    2). Which of the following is / are not the characteristics of services?
    a)    Intangible
    b)    Production and Consumption Inseparable
    c)    Heterogeneous
    d)    Perishable
    e)    Only a) and b)


    3). The goods that are purchased without any planning are called ______.
    a)    Stable goods
    b)    Shopping goods
    c)    Speciality goods
    d)    Impulse goods
    e)    Emergency goods


    4). According to Robert Lauterborn, which of the following is not one of the four Cs of marketing mix?
    a)    Cost
    b)    Communication
    c)    Customer solution
    d)    Convenience
    e)    All of these


    5). MIS in marketing stands for _______
    a)    Marketing Information System
    b)    Managerial Information System
    c)    Management Information System
    d)    Market Information System
    e)    None of these


    6). Market share can be increased by increasing ______
    a)    The sales staff
    b)    The strength of the staff
    c)    The sales of the company
    d)    Competition in the market
    e)    The stock in the company


    7). In TQM what does Q stand for?
    a)    Quantity
    b)    Quality
    c)    Quantum
    d)    Quickly
    e)    None of these


    8). Micro environmental includes
    a)    Suppliers
    b)    Customers
    c)    Competitors
    d)    Marketing Intermediaries
    e)    All of these


    9). For many marketers political forces can be
    a)    Easily recognised
    b)    Easily influenced
    c)    Easily protected
    d)    Beyond any control
    e)    Easily ignored


    10). Which of the following is the crux of marketing process?
    a)    Marketing research
    b)    Marketing planning
    c)    Marketing expansion
    d)    Marketing mix
    e)    Marketing scanning


    Answers:                         

    1). b) 2). d) 3). d) 4). c) 5). c) 6). c) 7). b) 8). e) 9). d) 10). d)

    For More IBPS/SBI Marketing Officer Questions-Click Here
    Online Mock Tests 2019: