Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-2
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-2:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    1). An n stage ripple counter can upto:
    a)    2n       
    b)    2n – 1
    c)    n
    d)    2n – 1
    e)    None of these


    2). Which URL is used to link to multimedia?
    a)    Hypermedia
    b)    Hyperlink
    c)    Hypertext
    d)    HTML
    e)    None of these


    3). MS USS is a quick and inexpensive way to ensure that your network is protected from _______ and hacks targeting your window installation.
    a)    Trojans
    b)    Worms
    c)    Both a and b
    d)    Pointer
    e)    None of these


    4). 802.5 topology is called _____
    a)    Ethernet
    b)    Token bus
    c)    Token ring
    d)    Star
    e)    None of these


    5). What is the first activity of the prototype model?
    a)    Designing of a test model
    b)    Requirement gathering
    c)    Testing of model
    d)    All of these
    e)    None of these


    6). Which of the following transmission systems provide the highest data rate to individual device?
    a)    Computer bus
    b)    Tele phone lines
    c)    Voice and model
    d)    lease lines
    e)    None of these


    7). RAD is a linear sequential software development process model. RAD is an acronym for-
    a)    Rapid Application Development
    b)    Rapid Action Development
    c)    Rough Application Development
    d)    Rough Action Development
    e)    None of these


    8). The TI channel provides a group of ______ DSos.
    a)    16
    b)    24
    c)    32
    d)    64
    e)    None of these


    9). Black Box testing sometimes called ______.
    a)    Data flow testing
    b)    Loop testing
    c)    Behavioural testing
    d)    Graph based testing
    e)    None of these


    10). A full binary tree with n non leaf nodes contain ________.
    a)    log2n nodes
    b)    n+1 nodes
    c)    2n nodes
    d)    2n+1 nodes
    e)    None of these


    Answer:

    1) b) 2) a) 3)  c) 4) c) 5) b)  6) a)  7) a) 8) b)  9)  c)  10)  d) 

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions-Click Here
    Online Mock Tests 2019: