Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-11:

    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).The working group on cheque truncation and e-cheque was constituted by RBI include:
    a)   Physical cheque will be truncated within the presentation bank
    b)   Settlement will be generated on the basis of current MICR code of line
    c)   Electronic images will be used for payment processing
    d)   All of the above
    e)   None of these


    2).Which of the following is the job of a DNS?
    a)   Name is displayed
    b)   File is transferred using this
    c)   IP address is displayed
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3)._____ is a component of an online shopping mall.
    a)   Shopping cart
    b)   Customer databases
    c)   Inventory control systems
    d)   All of the above
    e)   None of these


    4).Storage consolidation of huge data in companies helps in _____
    a)   Determining the amount of data
    b)   Storing the data in different servers
    c)   Analysis and decision making
    d)   Efficient managing of the data
    e)   None of these


    5).What is false about black box testing?
    a)   Leaves program paths untested
    b)   Both the tester& programmer are different
    c)   Requires internal working’s details
    d)   Done to cheek if system is sensitive to some inputs
    e)   None of these


    6).DOS identifies the way a disk has been formatted by _____.
    a)   Format ID
    b)   Media descriptor
    c)   Number of tracks of disk
    d)   Number of sectors on the disk
    e)   None of these


    7).Which of these is false about OS?
    a)   It acts as manager
    b)   Acts as command processor
    c)   Acts as compiler
    d)   All are true
    e)   None of these


    8).If nine bytes if data are required for processing, how many parts would an 8-bit data bus bring the data from memory?
    a)   8 parts of 1 byte each
    b)   7 parts of 1 bit each
    c)   9 parts of 1 byte each
    d)   9 parts of 1 bit each
    e)   None of these


    9).Whether particular operation is successfully carried out by DOS or not is indicated by the value stored in
    a)   Flag register
    b)   Ordinary variables
    c)   Segment register
    d)   Offset register
    e)   None of these


    10).Which of the following cannot be shared?
    a)   Monitor
    b)   Scanner
    c)   PC Clock
    d)   All can be shared
    e)   None of these


    Answer:
    1).d)   2).c)   3). a)   4). c)   5). c)   6). b)   7). c)   8). c)    9). a)   10). c)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: