Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-10:

    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1._____ is used to read choice filled up by a student in common entrance tests.
    a)   Hand held scanner
    b)   papers
    c)   OMR
    d)   Pointing devices
    e)   None of these

    2).A data communication system requires
    a)   Terminal device
    b)   Communication channel
    c)   Protocols
    d)   All of these
    e)   None of these

    3).Most common channel used by networks totay is
    a)   Internet
    b)   Telephone lines
    c)   Satellite
    d)   Mail
    e)   None of these

    4).A remote data entry means
    a)   Program resides in master computer and data is read from remote terminal
    b)   Both program& data are read from remote terminal
    c)   Both program and data are read from computer terminal
    d)   All of these
    e)   None of these

    5).The term remote wrt network means
    a)   A device that can’t control network functions
    b)   Machine located far off
    c)   Any peripheral or application located far off
    d)   FEP
    e)   None of these

    6).A modem performs _____
    a)   Modulation
    b)   Demodulation
    c)   Data compression
    d)   All of these
    e)   None of these

    7).In ____ mode of file, existing text is replaced by new one:
    a)   Append
    b)   Write
    c)   Read
    d)   All of these
    e)   None of these

    8).WAP stands for:
    a)   wireless Application Protocol
    b)   Wired Application Protocol
    c)   Wireless Access Protocol
    d)   All of the above
    e)   None of these

    9).In two-tier client server architecture, the client is usually
    a)   Fat client
    b)   Thin client
    c)   Very thin client
    d)   All of the above
    e)   None of these

    10).Which of the following does not fall under the category of operations to be performed during development of software?
    a)   Personnel security
    b)   Logical access control
    c)   Physical protection
    d)   Environmental protection
    e)   None of these

    Answer:
    1) c)   2) d)    3) b)   4) a)  5) b) 6) d)   7) b)  8) a)  9) a) 10) a)
    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: