Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-9:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In such cases, the ownership of data should be __________.
    a)   Transferred to the service provider
    b)   With the client organization that outsource services
    c)   Shared by both parties
    d)   Not transferred
    e)   None of these

    2).CASE tool can not help with:
    a)   Understanding requirements
    b)   Code generation
    c)   Security Labels
    d)   System prototyping
    e)   None of these

    3).Under which case will Intra – net be an effective networking tool / s?
    a)   In a distributed decision – making environment
    b)   Where heterogeneous applications are involved
    c)   In a centralized organisation
    d)   In a decentralized organisation
    e)    None of these

    4).The __________ provides the go – ahead approval for the development of projects.
    a)   The project head
    b)   The user department head
    c)   The senior management
    d)   All of the above
    e)   None of these

    5).Which of the following is NOT a characteristic of Virtual Private Networks (VPN)?
    a)   Low capital requirement
    b)   High pay back period
    c)   Less expensive than leased line networks
    d)   More flexible than WAN technology
    e)   None of these

    6).In a standard operating environment, PCs do not have ________ generally
    a)   Standard applications
    b)   Unauthorised applications
    c)   Installed applications
    d)   Licensed applications
    e)   None of these

    7).___________ cann’t be used for source of data automation
    a)   POS terminal
    b)   OCR
    c)   Keyboard
    d)   UPC
    e)   None of these

    8).Manual data can be put into computer by ___________.
    a)   Keyboard
    b)   MICR
    c)   OCR
    d)   Scanner
    e)   None of these

    9).In a bank, after computerization cheques are taken care of by
    a)   Keyboard
    b)   MICR
    c)   OCR
    d)   Scanner
    e)   None of these

    10).The bank use ________ device to minimize conversion process.
    a)   Keyboard
    b)   MICR
    c)   OCR
    d)   Scanner
    e)   None of these

    Answers:                         
    1). b) 2). a) 3). c) 4). c) 5). a) 6). b) 7). c) 8). a) 9). b) 10). b)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: