Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-8:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which of the following is not a network?
    a)   Local area network
    b)   Wide area network
    c)    Optical Fiber
    d)   All are networks
    e)   None of these


    2).A network that spreads over cities is
    a)   WAN
    b)   MAN
    c)   LAN
    d)   All of these
    e)   None of these


    3).A topology of computer network means
    a)   Arrangement of PCs in certain pattern
    b)   Cabling between PCs
    c)   Way the server connects of PCs
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Telnet helps in
    a)   Remote log in
    b)   Connecting to television
    c)   Transferring files across net
    d)   All of these
    e)   None of these


    5).TCP/IP protocol Stack is
    a)   Combination of TCP&IP Protocols
    b)   A family of protocols that connect to PCs
    c)   Part of Internet
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).What is true about FTP?
    a)   It is a protocol
    b)   It is a program or command
    c)   It transfer files over net
    d)   All are true
    e)   None of these


    7).A 3 NF relation is split into 4 NF:
    a)   By removing overlapping composite keys
    b)   By splitting into relations which do not have more than one independent multivalued dependency
    c)   By removing multivalued dependency
    d)   By putting dependent non-key attribute in a separate table
    e)   None of these


    8).What are dedicated servers?
    a)   A workstation that can double up as server
    b)   A machine sharing information only
    c)   A computer reserved for special task
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).What are non-dedicated servers?
    a)   A workstation that can double up as server
    b)   A machine sharing information only
    c)   A computer reserved for special task
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).G3 is a ______________
    a)   Computer
    b)   Cable
    c)   Chip
    d)   Mother-bad
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). c) 2). a) 3). b) 4). a) 5). b) 6). d) 7). b) 8). c) 9). a) 10). c)

    For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: