Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-7:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). An indication you need to upgrade your network from peer-to-peer to client/server would be:
    a)   Your office wants to share a printer
    b)   Your office wants to  share a fax machine
    c)   You need to store large databases and software in a central location
    d)   You have to upgrade to the latest version of windows
    e)   None of these


    2). Which of the following accounting issues may cause problems while implementing accounting software in banks?
    a)   Adequate controls to ensure the integrity of accounting data
    b)   Altering the accounting procedures whenever software is altered
    c)   Ignoring policies and procedures by employees
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3). Which of the following layers of an ISO-OSI reference model for networking support brouters ?
    a)   Network layer
    b)   Application layer
    c)   Session layer
    d)   Physical layer
    e)   None of these


    4).Which one of the following approaches is generally used for testing a software application?
    a)   Top-down integration
    b)   Bottom-up integration
    c)   Regression testing
    d)   Smoke testing
    e)   None of these


    5). Which of the following is NOT done by modem?
    a)   Transmission Speed
    b)   Data accuracy
    c)   Error Detection and correction
    d)   Data Compression
    e)   None of these


    6). ISDN’s basic Rate Interface (BRI) is also known as ?
    a)   23B+D
    b)   23D+B
    c)   2B+D
    d)   2D+B
    e)   None of these


    7).Which access control mechanism does security label fit into?
    a)   Logical access control
    b)   Discretionary access control
    c)   Physical access control
    d)   All of these
    e)   None of these


    8). A policy on firewalls need not _______.
    a)   Include log reports of database
    b)   Include guidelines for assessment of logs
    c)   Ensure that it is physically secured
    d)   Ensure that it is logically secured
    e)   None of these


    9).Which of the following persons are responsible for reporting maintenance problems in a LAN?
    a)   Network administrator
    b)   Users
    c)   Security officers
    d)   System administrator
    e)   None of these


    10)._______ is used for networks set up within a building
    a)   WAN
    b)   LAN
    c)   MAN
    d)   Internet
    e)   None of these


    Answers:
    1).c)   2).c)   3).a)   4).d)   5).b)   6).c)   7).d)   8).d)   9).b)   10).b)  

       For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here
    Online Mock Tests 2019: