Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-6:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Network layer’s function is to
    a)    Select path for data transfer
    b)    Break the Network in to subnet
    c)    Determine the IP
    d)    All of these
    e)    None of these


    2). Which of the following makes a network insecure?
    a)    Encryption
    b)    Network Interface Card (NIC)
    c)    Static keys
    d)    All of these
    e)    None of these


    3). If the network of the company is to be protected from remote access that may damage company’s reputation due to misuse of information then security policy should include
    a)    All employees
    b)    Only the employer
    c)    Contractors
    d)    All of the above
    e)    None of these


    4). Project management will be made  a separate division on the basis of:
    a)    Inter dependencies among departments
    b)    Sharing of resource
    c)    Size of the project
    d)    All of the above
    e)    None of these


    5). Various kinds of e-mail threats-mails containing racist sexual content are example of
    a)    Sam
    b)    Information leakage
    c)    Interception and tampering
    d)    Offensive contents
    e)    None of these


    6). Depending upon the traffic handling capacity of class A, B, C network which of the following is true?
    a)    Large, Moderate, small
    b)    Small, Moderate, Large
    c)    Moderate, Small, Large
    d)    All are same
    e)    None of these


    7). Unit record machines are actually
    a)    Machines that can record unit data
    b)    Initial form of tape corder
    c)    A sort of punching machine
    d)    All of the above
    e)    None of these


    8). Who amongst the following is called the father of modern computing?
    a)    Charles Babbage
    b)    Hollerith
    c)    Gottfried Von Leibnitz
    d)    Joseph. M. Jacquard
    e)    None of these


    9). Which of the following is logical statement?
    a)    Not gate is also called inverter
    b)    Try to run fast
    c)    Don’t tell lie
    d)    All of these
    e)    None of these


    10). Which of the following is equivalent to 7 in binary system?
    a)    110
    b)    111
    c)    101
    d)    All of these
    e)    None of these


    Answer:

    1) d)   2) c)   3) d)  4) d)   5) d)  6) a)  7) c)  8) a)  9) a)  10) b)

      For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: