Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-5:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    1).In object oriented technology, hiding the complexity of characteristics is called
    a)   Abstraction
    b)   Object
    c)   Inheritance
    d)   Polymorhism
    e)   None of these


    2).Which of the following programming languages is exclusively used for artificial intelligence?
    a)   C
    b)   J2EE
    c)   Prolog
    d)   Java
    e)   None of these


    3).Which of the following is false about change in computer from one generation to the next?
    a)   Computer size is decreased
    b)   Speed of processing increased
    c)   Memory / storage capacities decreases
    d)   All of these
    e)   None of these


    4).Synchronous transmission may be defined as:
    a)   Communication where the receiver clock must be in approximate synchronism with that of the transmitter.
    b)   Communication where the receiver clock is arranged to be in exact synchronism with that of the transmitter.
    c)   All of the above
    d)   None of these


    5).The strategy for testing a function when developing a software is made at
    a)   Test strategy
    b)   Test plans
    c)   Test case Design
    d)   All of these
    e)   None of these


    6).When talking of software budget-
    a)   It includes only direct development costs
    b)   Productivity loss (of an end-user) that occurs during IT training
    c)   Indirect costs of the budget include training costs and productivity
    d)   All of these
    e)   None of these


    7).To make a program safe we should take care of :
    a)   Strong authentication and access controls
    b)   Error checking controls
    c)   Do risk analysis
    d)   All of these
    e)   None of these


    8).Which of these is a must for understanding the organisation’s business risks associated with Using router
    a)   Network Architecture
    b)   Network traffic management
    c)   Network security
    d)   All of the above
    e)   None of these


    9).We are shifting towards computerization because
    a)   Current technologies are available
    b)   Technologies help in meeting the business objectives
    c)   Hire the employees that are expert in the latest technologies are available
    d)   All of these
    e)   None of these


    10).Who is responsible for developing the intranet strategy and monitoring its policies?
    a)   Intranet administrator
    b)   Webmaster
    c)   Editor
    d)   All of these
    e)   None of these

    Answers:
    1). a)  2). c)  3). c)  4). c)  5). a)  6). c)  7). a)  8). c)  9). b)  10). a) 
      For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: