Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officers Exam

    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-12
    Professional Knowledge Questions for IBPS/SBI IT Officer Set-12:
    Dear Readers, Important Professional Knowledge Questions for IBPS/SO IT Officer Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which of the following systems software does the job of merging the records from two files into one _________.
    a)   Security software
    b)   Utility program
    c)   Networking Software
    d)   Documentation System
    e)   None of these


    2). Multithreading performance depends on _______
    a)   Calculation
    b)   Size of input data
    c)   Hardware
    d)   All of the above
    e)   None of these


    3). Standard IP ACL’s can match on ________.
    a)   Either the source or the destination IP addresses
    b)   Source as well as destination IP addresses
    c)   Source IP addresses
    d)   Destination IP addresses
    e)   None of these


    4). Which of the following TCP/IP protocol is used to distribute message on immense world wide bulletin board with many different topics?
    a)   FTP
    b)   SMTP
    c)   TELNET
    d)   NNTP
    e)   None of these


    5). Measurement can be categorized in two ways. Direct measures and indirect measures. Size-oriented metrics falls under which category?
    a)   Direct
    b)   Indirect
    c)   Can be both direct and indirect
    d)   All of these
    e)   None of these


    6). Which of the following operators in “C” programming language takes only integer operands?
    a)   +
    b)   *
    c)   /
    d)   %
    e)   None of these


    7). The method of parameter passing used in C is _________.
    a)   Call-by value
    b)   Call-by name
    c)   Call-by reference
    d)   All of the above
    e)   None of these


    8). Extended IP ACL’s must be placed ________.
    a)   Between the source and destination device
    b)   Either close to the source or destination device
    c)   Close to the destination device
    d)   Close to the source device as possible
    e)   None of these


    9). Which of the following flip flops is free from race around condition?
    a)   T flip-flop
    b)   SR flip-flop
    c)   Master slave JK flip-flop
    d)   All of these
    e)   None of these


    10). Main function of object oriented language is _______.
    a)   Method
    b)   Class
    c)   Overloading
    d)   Object
    e)   None of these


    Answers:                         
    1). b) 2). d) 3). c) 4). d) 5). a) 6). d) 7). d) 8). d) 9). c) 10). b)

     For More IBPS/SBI IT Officer Questions- Click Here

    Online Mock Tests 2019: