Race IBPS Clerk 2015- Expected General Awareness Questions- Set-1

    Race IBPS Clerk 2015- Expected General Awareness Questions- Set-1
    Race IBPS Clerk 2015- Expected General Awareness Questions- Set-1:                            
    Dear Readers, Important Expected General Awareness Questions forUpcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Ashok-Alexander Sridharan, an Indian-Origin has recently sworn as mayor of which of the following cities?
    a)   New York, US
    b)   Sydney, Australia
    c)   Rome, Italy
    d)   Bonn, Germany
    e)   Madrid, Spain


    2). Paragliding World Cup 2015 is held at which of the following state?
    a)   Jammu and Kashmir
    b)   Arunachal Pradesh
    c)   Uttarakhand
    d)   Himachal Pradesh
    e)   Meghalaya


    3).Which of the following company has recently bought SanDisk for $19 billion?
    a)   Seagate
    b)   Western Digital
    c)   Sony
    d)   Kingston
    e)   HP


    4).Who is the author of the book- “The Silk Roads: A New History of the World”?
    a)   Shrabani Basu
    b)   Peter Frankopan
    c)   Jonathan Franzen
    d)   Khurshid Mahmud
    e)   TN Ninam


    5).Syed Zahoor Qasim, who died recently, is a famous ________.
    a)   Economist
    b)   Physicist
    c)   Chemist
    d)   Author
    e)   Marine Biologist


    6). Who is the winner of China’s Confucius Peace Prize 2015?
    a)   Robert Mugabe
    b)   Joko Widodo
    c)   Nijab Razak
    d)   Dilma Roussef
    e)   Vladimir Putin


    7).“Dreaming Big: My Journey to connect India” is the autobiography of _______.
    a)   Azim Premiji
    b)   Narayana Murthy
    c)   Sam Pitroda
    d)   Montek Singh Ahluwalia
    e)   Nandan Nilekani


    8).Who has been appointed as the new National Security Advisor (NSA) of Pakistan?
    a)   Sartaj Aziz
    b)   Nasser Khan Janjua
    c)   Ishaq Dar
    d)   Tariq Fatemi
    e)   Khawaja Muhammad Asif


    9).Which of the following country has won the Sultan of Johor Cup 2015 Junior Men’s Hockey Tournament?
    a)   India
    b)   Pakistan
    c)   Argentina
    d)   Malaysia
    e)   Great Britain


    10).AB de Villiers has been appointed as the brand ambassador of _______.
    a)   TVS Tyres
    b)   Apollo Tyres
    c)   Hero MotoCorp
    d)   MRF Ltd
    e)   Superking Manufacturers

    Answers:                                 
    1). d)   2). d)   3). b)   4). b)   5). e)   6). a)   7). c)   8). b)   9). e)   10). d)
    IBPS Clerk-V 2015- Special:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: