Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments 2015- Set-4

    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments 2015- Set-4
    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Appointments 2015- Set-4:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions from Recent Appointments 2015 for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

                   

    1).Who among the following celebrities has been appointed as a brand ambassador for United Nation’s campaign on gender equality?
    a)   Amitabh Bachchan
    b)   Farhan Akhtar
    c)   Anupam Kher
    d)   Aamir Khan


    2).Future Group has appointed who among the following as the new CEO of Group Loyalty and Analytics
    a)   Mohan Rao
    b)   Sridhar R
    c)   Abhay Singh
    d)   Vinay Bhatia


    3).Name the renowned Agriculture expert who has been appointed as a full time member of NITI Aayog?
    a)   Ramesh Chand
    b)   Anirban Kumar
    c)   Sunil Kumar Singh
    d)   R. K. Jha


    4).Who has been appointed as the new Chief Justice of the Gujarat High Court?
    a)   Justice V. M. Sahai
    b)   Justice Jayant Patel
    c)   Justice B. N. Mishra
    d)   Justice A. K. Nayar


    5).Who among the following has been appointed as the Chief Executive Officer of Twitter?
    a)   Tessy Thomas
    b)   Riyad Mathew
    c)   Jack Dorsey
    d)   Tim Cook


    6).Who among the following is the President of the Greece Supreme Court who was elected as the 1st female Prime Minister in the country’s history?
    a)   Vassiliki Thanou
    b)   Tina Birbili
    c)   Elpida Tsouri
    d)   Louka Katseli


    7).Who has been elected as the new Chairman of the Life Insurance Council?
    a)   Anil Mahapatra
    b)   S. K. Roy
    c)   Rajesh Vadhera
    d)   Suneel Singh


    8).Name the former Indian cricket team captain has been appointed as the social ambassador of Coca-Cola India for the next 3 years?
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Kapil Dev
    c)   Saurav Ganguly
    d)   Sunil Gavaskar


    9).Who among the following has been assigned the additional charge of Director of Enforcement Directorate (ED) by the Appointments Committee of the Union Cabinet?
    a)   Ravindra Singh
    b)   Somesh Bhandari
    c)   Manjunath Sharma
    d)   Karnal Singh


    10).Name the person who has been newly elected President of the Gymnastics Federation of India (GFI)?
    a)   K. N. Rai
    b)   Sudhakar Shetty
    c)   Sushil Kumar
    d)   Anirban Kumar

    Answers:
    1). c) 2). d) 3). a) 4). b) 5). c) 6). a) 7). b) 8). c) 9). d) 10). b)
    More General Awareness Questions for IBPS Clerk 2015:


    Online Mock Tests 2019: