Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Banking Current Affairs 2015- Set-5

    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Banking Current Affairs 2015- Set-5
    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Banking Current Affairs 2015- Set-5:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions from Recent Banking Current Affairs 2015 for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1).Which one of the following organizations has approved the tie up of banks with insurers to sell 3 products each from life, non-life and standalone health insurance segment?
    a)   SIDBI
    b)   RBI
    c)   Bureau of Banking Standards
    d)   IRDA

    2).With which one of the following banks has the Union Government signed the Financial Agreement for National Cyclone Risk Mitigation Project – II (NCRMP – II)?
    a)   Asian Development Bank
    b)   BRICS Bank
    c)   World Bank
    d)   European Central Bank

    3).What amount of capital would be infused in Public Sector Banks by the Union Government to improve the capital ratio and fight with rising bad loans?
    a)   Rs. 70,000 crore
    b)   Rs. 80,000 crore
    c)   Rs. 50,000 crore
    d)   Rs. 60,000 crore

    4).Which one of the following banks made a profit of Rs. 3692 crore for the 1st quarter of 2015-16?
    a)   Canara Bank
    b)   State Bank of India
    c)   ICICI Bank
    d)   Indian Bank

    5).Which one of the following is the organization that replaced the Appointments Board for appointment of Whole-time Directors and non-Executive Chairman of Public Sector Banks?
    a)   Bank Board Bureau
    b)   Bureau of Banking Standards
    c)   NIYATAM
    d)   NITI Aayog

    6).Which one of the following banks launched the 1st of its kind fully automated digital locker named Smart Vault?
    a)   Punjab National Bank
    b)   State Bank of India
    c)   ICICI Bank
    d)   Canara Bank

    7). The Reserve Bank of India paid a dividend of Rs. 65,896 crore to the Union Government. This amount is how much percentage higher than that of the previous year?
    a)   24%
    b)   25%
    c)   30%
    d)   22%

    8).Which one of the following banks launched India’s 1st mortgage guarantee backed home loan product named Extra Home Loan?
    a)   IngVysya bank
    b)   HDFC bank
    c)   ICICI Bank
    d)   Indian Bank

    9).Under the Interest Subvention Scheme, the RBI has asked all banks to provide an interest concession on how much percentage on short term crop loans of up to 3 lakh rupees?
    a)   8%
    b)   6%
    c)   4%
    d)   2%

    10).Which one of the following banks launched the Saral Rural Housing Loan Scheme for the weaker sections of the country?
    a)   Axis Bank
    b)   ICICI bank
    c)   Indian bank
    d)   IDBI
    Answers:                         
    1). d) 2). c) 3). a) 4). b) 5). a) 6). c) 7). b) 8). c) 9). d) 10). b)
    More General Awareness Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: