Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Banking NEWS 2015- Set-8

    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Banking NEWS 2015- Set-8:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions from Recent Banking Current Affairs NEWS 2015 for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Which of the following bank has launched SimplyCLICK Card, the first ever credit card focused on online shopping?
    a)   ICICI
    b)   SBI
    c)   Indian Bank
    d)   AXIS
    e)   None of these


    2). Which state has ranked top in the World Bank’s 1st ever ranking of States based on the ease of doing business in India?
    a)   Haryana
    b)   Andhra Pradesh
    c)   Kerala
    d)   Gujarat
    e)   None of these


    3).RBI has signed a MOU with which of the following banks on Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information?
    a)   Nepal Rastra Bank
    b)   China CITIC Bank
    c)   Seylan Bank PLC
    d)   Rupali Bank Limited
    e)   None of these


    4).What is the current RBI Policy Repo Rate?
    a)   6.15%
    b)   6.75%
    c)   6.25%
    d)   6.5%
    e)   None of these


    5).IRDAI has imposed Rs. 5 lakhs fine on which of the Insurance Company?
    a)   Reliance General Insurance
    b)   Bajaj Allianz General Insurance
    c)   IFFCO Tokio General Insurance
    d)   ICICI Lombard
    e)   None of these


    6). Reserve Bank of India has approved the license of 10 companies to start Microfinance bank, which of the following is NOT one of them?
    a)   Capital Local Area bank
    b)   Muthoot Fincorp
    c)   Au Financiers
    d)   Suryoday Microfinance
    e)   Disha microfin


    7).Central Government has appointed _______ as government nominee director on Bank of India Board.
    a)   Vineet Joshi
    b)   Naseem Ahmad
    c)   Anna Roy
    d)   Aniruddha Chakravarty
    e)   None of these


    8).Which is the India’s youngest bank to have 1.48 crores accounts?
    a)   IndusInd Bank
    b)   Bandhan Bank
    c)   Bharatiya Mahila Bank
    d)   Kotak Mahindra Bank


    9).The Union Cabinet led by PM Narendra Modi has allowed ________% Foreign Direct Investment under the automatic route for White Label Operations (WLAO)?
    a)   80%
    b)   85%
    c)   90%
    d)   100%
    e)   None of these


    10).Which of the following banks has recently approved to issue equity shares worth of Rs. 407 crores to government?
    a)   Indusind Bank
    b)   Dena Bank
    c)   Canara Bank
    d)   Repco Bank
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). a)   4). b)   5). a)   6). b)   7). c)   8). b)   9). d)   10). b)
    More General Awareness Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    IBPSGuide Recommends Affairs Cloud Current affairs PDF

    Free Online Mock Tests