Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Sports NEWS 2015- Set-6

    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Sports NEWS 2015- Set-6
    Race IBPS Clerk 2015- Expected GK Questions from Recent Sports NEWS 2015- Set-6:
    Dear Readers, Important Expected GK Questions from Recent Sports NEWS 2015 for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Name the Indian wrestler who won gold medal in the Cadet Wrestling World championships 2015 in the 50kg freestyle category?
    a)   Anil
    b)   Gulam
    c)   Milton Reid
    d)   Khali
    e)   Tiger Jeet Singh


    2). Which of the following has qualified for the 2016 Rio Olympics after 36 years?
    a)   Indian Men’s Kabaddi Team
    b)   Indian Women’s Kabaddi Team
    c)   Indian Men’s Hockey Team
    d)   Indian Women’s Hockey Team
    e)   None of these


    3).Prabhroop Sekhon is related to which of the following sports?
    a)   Power lifting
    b)   Roller Skating
    c)   Hand ball
    d)   Cycling
    e)   None of these


    4). Who is the first Golfer from India to win a Gold Medal in the Special Olympics World Games which was held at Los Angeles, US?
    a)   Jeev Milkha Singh
    b)   Arjun Atwal
    c)   Ranveer Singh Saini
    d)   Anirban Lahiri
    e)   None of these


    5).128th International Olympic Session was held at __________.
    a)   Vienna, Austria
    b)   Canberra, Australia
    c)   Jakarta, Indonesia
    d)   Kuala Lumpur, Malaysia
    e)   None of these


    6).Name the Indian Archer who has won Gold Medal in the stage 3 men’s individual section of the Archery World Cup 2015?
    a)   Abhishek Verma
    b)   Majhi Sawaiyan
    c)   Jayanta Talukdar
    d)   Ravi Shankar
    e)   None of these


    7).Carolin Martin from Spain has won the Badminton World Championship 2015 by defeating _____ in the finals.
    a)   Pullela Gopichand
    b)   Saina Nehwal
    c)   Chetan Anand
    d)   Aparna Popat
    e)   None of these


    8).Which of the following country has won its 1st Under 16 South Asian Football Federation (SAFF) Championship 2015 which held at Sylhet, Bangladesh?
    a)   India
    b)   Indonesia
    c)   Bangladesh
    d)   Japan
    e)   China


    9).For ______ time Roger Federer has won the 2015 Cincinnati Masters Men’s Single Title by defeating Novak Djokovic in the finals?
    a)   4th
    b)   6th
    c)   3rd
    d)   7th
    e)   5th


    10).Who is the winner of 2015 Cincinnati Masters Women’s Single Title?
    a)   Serena Williams
    b)   Simona Halep
    c)   Casey Dellacqua
    d)   Chan Yung-Jan
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). b)   4). c)   5). d)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). a)
    More General Awareness Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: