Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-2

    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-2
    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-2:
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Acronym- WWW stands for __________.
    a)   World Web is Widening
    b)   World Wide Web
    c)   Wonderful World Web
    d)   World Word in Wonder
    e)   None of these


    2). What is Active Desktop?
    a)   A feature to customize your desktop to display information you can update from the internet
    b)   A term that is synonymous with viewing your desktop as a webpage
    c)   Both a) and b) above mentioned
    d)   A Software
    e)   None of these


    3).Active window means ______
    a)   The window that is currently open
    b)   The active window is designed by a different color toolbar than other open windows
    c)   Both a) and b) above mentioned
    d)   The window that is last used
    e)   None of these


    4). A bitmap is _______
    a)   Is a format which windows use for desktop wall paper
    b)   A graphic file format made up of small dots
    c)   A specific kind of bitmap file with BMP extension
    d)   All the above
    e)   None of these


    5).Which of the following printers generates character from a grid?
    a)   Inkjet
    b)   Laser
    c)   Daisy Wheel
    d)   Dot matrix
    e)   None of these


    6).Close Button
    a)   When clicked will close the dialog box, document or program displayed in the window
    b)   Is located as the right end of the title bar of most windows
    c)   Implies for the small button with an X on it
    d)   All of the above
    e)   None of these


    7).A dialog box is a one _______.
    a)   Which is a sort of on-screen from where you can fill in the blanks, make selection from list and choose various combinations of options and settings
    b)   In which you can connect to another Internet user and establish a audio and video contact using Microsoft Word
    c)   In which you can give verbal commands to Microsoft word menu
    d)   All of the above
    e)   None of these


    8).A letter, memo, proposal or other file that is created using Microsoft Word is called as _________.
    a)   slide
    b)   master
    c)   document
    d)   worksheet
    e)   None of these


    9).The meaning of double click is _______.
    a)   Pushing and releasing the main mouse button twice in rapid succession when the on-tree mouse pointed is positioned over the desired item.
    b)   Appearance of a icon
    c)   To take a selection from the document and move it to the clipboard
    d)   All of the above
    e)   None of these


    10).A folder _________.
    1) is an organizational tool used to store files.
    2) is synonymous with directory, but folder is the newer preferred term
    3) contains data
    a)   A only
    b)   B only
    c)   C only
    d)   A& C only
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). c)   4). d)   5). d)   6). d)   7). a)   8). c)   9). a)   10). e)
    More Computer Questions forIBPS Clerk 2015:
    Online Mock Tests 2019: