Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-3

    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-3
    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-3:
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). Ethernet, LAN, Token Ring and Token Bus are the types of ________.
    a)   WAN
    b)   Communication Channels
    c)   LAN
    d)   Physical Medium
    e)   None of these

    2). Which protocol provides E-mail facility among different hosts?
    a)   SMTP
    b)   FTP
    c)   TELNET
    d)   SNMP
    e)   None of these

    3). 192.9.200.153 is an ________
    a)   Ethernet Address
    b)   IP Address
    c)   Computer Address
    d)   Software Coding
    e)   None of these

    4). The Storage that supplements that primary internal storage of a computer is known as _________.
    a)   Secondary storage  
    b)   Primary storage
    c)   Back-end storage
    d)   Back ground storage
    e)   None of these

    5).A browser is a ________
    a)   Line that delineates the edge of a program window
    b)   Software program especially designed for viewing web pages on the internet
    c)   Tool for resizing the window
    d)   Device used for modifying the window
    e)   All of these

    6).A folder _______
    (A) is an organizational tool used to store files
    (B) is synonymous with directory, but folder is the newer preferred term
    (C) Contains data
    a)   A only
    b)   B only
    c)   C only
    d)   A& C only
    e)   None of these

    7). The part of a computer system containing the circuitry that does the adding, subtracting, multiplying, dividing and comparing, is called as _______
    a)   Arithmetic-logic unit
    b)   Control
    c)   Memory
    d)   CPU
    e)   None of these

    8). The storage that supplements the primary internal storage of a computer is known as _______
    a)   Secondary storage
    b)   Primary storage
    c)   Back-end storage
    d)   Background storage
    e)   None of these

     9). A browser is a ________
    a)   Line that delineates the edge of a program window
    b)   Software program especially designed for viewing web pages on the internet
    c)   Tool for resizing the window
    d)   Device used for modifying the window
    e)   All of these

    10). The storage device used to compensate for the difference in rates of flow of data from one device to another is termed as ________
    a)   Chip
    b)   Channel
    c)   Floppy
    d)   Call
    e)   Buffer

    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). b)   4). a)   5). b)   6). e)   7). a)   8). a)   9). b)   10). e)
    More Computer Quiz forIBPS Clerk 2015:
    Online Mock Tests 2019: