Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-4

    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-4
    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-4:
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). ALU stands for ________
    a)   Arithmetic Long Unit
    b)   Arithmetic and Logical Unit
    c)   All Longer Unit
    d)   Around Logical Unit
    e)   None of these


    2). Which of the following is not an input device?
    a)   Mouse
    b)   Keyboard
    c)   Light Pen
    d)   VDU
    e)   None of these


    3).A light-sensitive device that converts drawings, printed text or other images into digital from is __________.
    a)   Keyboard
    b)   Plotter
    c)   Scanner
    d)   OMR
    e)   None of these


    4). What are the units used to count the speed of a printer?
    a)   PPM
    b)   CPM
    c)   DPI
    d)   BIT
    e)   None of these


    5).MICR stands for ________.
    a)   Magnetic Ink Character Recognition
    b)   Magnetic Ink Computer Record
    c)   Magnetic Industries Corporation Region
    d)   Microphone Recording
    e)   None of these


    6). What do you understand by the term “booting”?
    a)   The process of starting the computer from the power-off position
    b)   Connecting the computer to the electric switch
    c)   Increasing the memory of the computer
    d)   The process of shut down the computer
    e)   None of these


    7). Outlook express is a __________.
    a)   E-mail Client
    b)   Scheduler
    c)   Address Book
    d)   All of these
    e)   None of these


    8).What program is used in MS-Word to Check the Spelling?
    a)   Spellpro
    b)   Spellcheck
    c)   Outlook Express
    d)   All of these
    e)   None of these


    9).How many types of drawing objects are available in drawing toolbar?
    a)   4
    b)   5
    c)   10
    d)   12
    e)   None of these


    10).Group of letters, numbers, and symbols with a common typeface is called as ________.
    a)   File
    b)   Font
    c)   Style
    d)   GUI
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). b)   2). d)   3). c)   4). d)   5). a)   6). a)   7). d)   8). b)   9). c)   10). b)

    More Computer Quiz for IBPS Clerk 2015:
    Online Mock Tests 2019: