Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-5

    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-5
    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-5:

    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

     1).What will happen when a text was selected and copied?
    a)   Text would copied from the documents and placed in the clipboard
    b)   Text would be removed from the document and placed in the clipboard
    c)   Text from the clipboard would be placed in the documents at the place where the cursor is blinking
    d)   Only b) and c)
    e)   None of these


    2).What is the name of the blinking point that shows your position in the text?
    a)   Blinker
    b)   Cursor
    c)   Causer
    d)   Pointer
    e)   Mouse


    3).What is the common name for the physical components that make up your computer?
    a)   Operating System
    b)   Software
    c)   Hardware
    d)   Web Browsers
    e)   Mother Components


    4).Which of the below key is used in combination with another key to perform a specific task?
    a)   Function
    b)   Space bar
    c)   Arrow
    d)   Control
    e)   Num Lock


    5).Which type of memory holds the program to start up the computer?
    a)   ROM
    b)   RAM
    c)   Cache
    d)   Static
    e)   Dynamic


    6).What is the name of the program that used to view web pages?
    a)   Word Processor
    b)   Spreadsheet
    c)   Protocol
    d)   Browser
    e)   Database


    7).Un solicited commercial email is commonly known as?
    a)   Spam
    b)   Junk
    c)   Hoaxes
    d)   Hypertext
    e)   Archived


    8).________ is processed by the computer into information?
    a)   Numbers
    b)   Processor
    c)   Input
    d)   Data
    e)   Output


    9).Which of the following is an operation that cannot be carried out on objects in graphic program?
    a)   Spell Check
    b)   Change Size
    c)   Rotate
    d)   Change Colour
    e)   None of these


    10).What is the name of the hardware device that converts data into useful information?
    a)   Protector
    b)   Output Device
    c)   Input Device
    d)   Programme
    e)   Processor

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). d)   5). a)   6). d)   7). a)   8). d)   9). a)   10). e)

    More Computer Quiz for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos