Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-6

    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-6
    Race IBPS Clerk 2015- Important Computer Questions Set-6:
    Dear Readers, Important Computer Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with answers. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    1). The SCANDISK program _______.
    a)   is a disk analysis and repair tool
    b)   scans disk and eliminate viruses
    c)   scans disk and eliminate .BAK files
    d)   all the above
    e)   None of these

    2). Soft page breaks _______.
    a)   are induced by the user
    b)   are inserted by word automatically at the end of the page
    c)   can be deleted
    d)   are the one to show end of the paragraph
    e)   None of these

    3).When excel copies a formula from one cell to another, it identifies the number it needs by ________.
    a)   position
    b)   cell address
    c)   cell values
    d)   any of the above
    e)   None of the above

    4). What is a database?
    a)   It is a collection of data arranged in rows
    b)   It is a collection of data arranged in columns
    c)   It is a collection of data arranged in rows and columns
    d)   All of these
    e)   None of these

    5).Which option in Power Point allows carrying slides from one computer to another?
    a)   Save as
    b)   Save and Go
    c)   Pack and Go
    d)   Web and Go
    e)   None of these

    6).The ground station in VSAT communication is called ___________.
    a)   HTTP
    b)   Multiplexer
    c)   Hub
    d)   Repeater
    e)   None of these

    7).For a small website, one needs to buy space from the __________.
    a)   Network administrator
    b)   Telephone exchange
    c)   ISP
    d)   Internet Society
    e)   None of these

    8).The Web server can be addressed by either its domain name or by the address in numerical _________.
    a)   Network Host
    b)   IRC Network
    c)   Archie
    d)   Gopher
    e)   None of these

    9).Capability of computer to perform more than one tasks at the same time is ________.
    a)   Real Time Processing
    b)   Batch Processing
    c)   Multitasking
    d)   Scheduled Processing
    e)   None of these

    10). ____________ computer applications are those which involve some other media, together with ordinary text and images and computer capabilities. Common other media types are audio and video.
    a)   Visual
    b)   Multimedia
    c)   MP3 Songs
    d)   Computer Game
    e)   None of these
    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). a)   4). c)   5). c)   6). b)   7). c)   8). a)   9). c)   10). b)
    More Computer Quiz for IBPS Clerk 2015:

    Online Mock Tests 2019: