Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplification) with Solutions Set-37

Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplification) with Solutions Set-37
Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplification) with Solutions Set-37:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions ( Q.1-10 ): What should come in place of question mark (?) in the following questions?

1). √(7.84×10.24)=?
a)   12.48
b)   10.12
c)   9.64
d)   8.96
e)   8.24

2). 73174-29617+43156-31619=?
a)   55094
b)   54684
c)   53874
d)   52124
e)   None of these

3). √2209×11.5=?
a)   544.5
b)   542.5
c)   540.5
d)   538.5
e)   536.5

4). (192×267×357) ÷ (2×3×6×7) =?
a)   70184
b)   72624
c)   74484
d)   76364
e)   None of these

5). 319.24-106.89+431.65-240.33=?
a)   407.67
b)   421.27
c)   403.67
d)   424.57
e)   None of these

6). 48% of 1735+36% of 1545=?
a)   1184
b)   1216
c)   1278
d)   1324
e)   1389

7). √(1.96+ √23.04) =?
a)   3.8
b)   3.4
c)   2.8
d)   2.6
e)   None of these

8). 0.748÷0.044=20% of ?
a)   125
b)   105
c)   85
d)   65
e)   45

9). 658×? × 8=94752
a)   14
b)   16
c)   18
d)   22
e)   24

10).17²+23² =√?
a)   1600
b)   274576
c)   374544
d)   669124
e)   None of these

Answers:
1). d)   2).a )   3). c)   4).b )   5).c )   6).e )   7).d )   8).c )   9). c)   10).d )

Detailed Solutions:

1). √7.84×10.24=2.8×3.2=8.96
Answer: (d)

2). 73174+43156-29617-31619 =116330-6236 =55094.
Answer: (a)

3). ?=√2209×11.5 =47×11.5 =540.5
Answer: (c)

4). ?= (192×267×357) ÷ (2×3×6×7) =72624
Answer: (b)

5). ?= 319.24+431.65-106.89-240.33 =750.89-347.22 =403.67
Answer: (c)

6). ?= [(48×1735) ÷100] +[(36×1545) ÷100] =832.8+556.2 =1389
Answer: (e)

7). ?=√(1.96+√23.04) =√1.96+4.8 =√6.76 =2.6
Answer: (d)

8). 20% of ?=0.748÷0.044=17 or, ?= (17×100) ÷ 20=85
Answer: (c)

9). 658×? ×8=94752
∴? =94752÷ (658×8) =18
Answer: (c)

10). √? =289+529=818
∴? = (818)² =669124
Answer: (d)

Answers& Solutions for Previous Aptitude Question was updated : Click here

 More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

/ 5. Reviews

Online Mock Tests 2019:

Subscribe and get Unlimited Free Videos