Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplifications) with Solutions Set-12

Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplifications)


Race IBPS Clerk 2015- Practice Aptitude Questions (Simplifications) with Solutions Set-12:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Directions (1-10): What value should come in place of question mark (?) in the following questions?
1).(9884÷35.3)×1.5+493.19=?
a)   913.19
b)   912.43
c)   916.83
d)   919.41
e)   920.51
2).49.937+23.124-32.768-38.439=?
a)   1.874
b)   1.934
c)   1.854 
d)    1.826
e)   1.834
3).396.132-498.695+493.12-229.1=?
a)   191.457  
b)   261.457
c)   190.457
d)   160.457
e)   161.457
4).(121÷1.1)+(169÷0.13)-(5.76÷2.4) =?
a)   1319.6  
b)   1407.6
c)   1420.4
d)   1507.8
e)   1390.1
5).4/9 of 3/5 of 4500-2/3 of 1/7 of 2/9 of 1890=?
a)   1160 
b)   11980
c)   1240
d)   1460
e)   1280
6).704×710+112×108=?
a)   499840
b)   511936
c)   519136
d)   511396
e)   None of these
7).21.2×21.2×21.2=?
a)   9582.128 
b)   9528.128
c)   5928.128
d)   9528.218
e)   None of these
8).25600÷16÷16=?
a)   256
b)   100
c)   56
d)   4056
e)   None of these
9).26/24 of 408+25/46% of 41400=?
a)   547
b)   447
c)    467 
d)   647
e)   667
10).9600×(5/16)×(6/24)×(27/6) =?
a)   3735
b)   3575
c)   3375
d)   5373
e)   None of these
Answers:                         
1). a)2). c)3). e)4). b)5).a )6). b)7).b )8). b)9). e)10). c)
Solutions for the above aptitude Questions:
 
1). ?=[(9884/353)×10]×15/10+493.19
         =(280)×15/10+493.19=420+493.19
          =913.19
Answer: a)
2).?= 73.061-71.207
=1.854
Answer: c)
3).?=889.252-727.795
=161.457
Answer: e)
4). ?=110+1300-2.4
=1407.6
Answer: b)
5). ?=4/9 × 3/5 × 4500 – 2/3 × 1/7 × 2/9 ×1890
=1200-40=1160
Answer: a)
6). ?=(704)2+704×6+(108)2+108×4
=495616+4224+11664+432=511936
Answer: b)
7). ?=(21.2)3=9528.128
Answer: b)
8). ?= 25600× 1/16 × 1/16
=25600×1/256 =100
Answer: b)
9). ?=26/24 × 408 + 25/4600 × 41400
=442+225=667
Answer: e)
10).?=9600× 5/16 × 6/24 × 27/6 =3375.
Answer: c)
  More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

 

Online Mock Tests 2019: