Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Error Spot) Set-8

Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions
Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Error Spot) Set-8:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Direction (1-10): Find out the error in the given sentence. If there is no error marked your answer as (e).

1). The girl, who was looking for (a)/ a job since her father is (b)/ unemployed, was told (c)/ she will be interviewed in an hour. (d) / No error. (e)

2). The reason why children (a) / who grew up on dairy farms (b) / are less likely to suffer from allergies (c) / and asthma has been unraveled by a study. (d) / No error. (e)

3). Corruption costs the economy about (a)/three percent of GDP every year (b) / what is almost equal to (c)/ the amount spent on education. (d) / No error. (e)

4). Despite all our efforts during (a)/ the past few months there remain (b)/ lots of work to do before (c) / the project can be launched(d) / No error (e).

5). Activists has started (a)/ a social media campaign (b)/ against the alleged destruction (c)/ of flora and fauna along the river. (d) / No error. (e)

6). Barely a few weeks since recovering from (a) / 4 hours of enforced power cuts, the city (b) / might be forced to go through load shedding again, (c) / as the power supply situation shows no sign of improvement. (d) / No error. (e)

7). The National Green Tribunal (NGT) have refused (a) / to decommission the 400-megawatt Vishnu Prayag Hydro Electric Project, (b) / which is the world’s largest hydropower project (c) / in the private sector. (d) / No error. (e)

8). While many companies are shying away (a) / from recruiting people with disabilities, there are some companies who are leading (b) / the way to participate in a virtual job fair that will serve (c) / as a platform for those with disabilities to find a job. (d) / No error. (e)

9). This Ganesh Chaturthi, authorities made it (a) / sure that none idol made of plaster of Paris (b) / or other non-biodegradable substance (c) / were immersed in the Yamuna. (d) / No error. (e)

10). Security forces on Monday busted (a) / a militant hideout in Kishtwar district of Jammu and Kashmir (b) / and claimed to have recovered a large cache (c) / of arms and ammunitions. (d) / No error. (e)

Answers:
1).d)  2).b)  3).c)  4).e) 5).a) 6).a) 7).a)  8).c) 9).b) 10).e)
Solutions for the above English Questions:
1). Replace will with would.
Answer: d)
2). Replace grew with grow
Answer: b)
3). Substitute which for what
Answer: c)
4). No Error
Answer: e)
5). Replace has with have.
Answer: a)
6). Replace since with after.
Answer: a)
7). Replace have with has
Answer: a)
8). Replace will with would.
Answer: c)
9). Replace none with no.
Answer: b)
10). No error
Answer: e)
More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

/ 5. Reviews