Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Error Spotting) Set-3

Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Error Spotting) Set-3
Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Error Spotting) Set-3:
Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
Directions (01-10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The Error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is answer. If there is ‘No Error’ the answer is ‘e’ .(Ignore errors of punctuation, If any)
1). Teachers were considered an embodiment (a) / of values, character, scholarship, leadership(b) / and as persons who practiced(c)/ what they preach.(d)/ No Error.(e)

2). With the advent of satellite technology (a) / and emergence of plenty of channels, events taking place(b) / in a corner of the world are made known(c)/ to the public everywhere through television.(d)/No error(e)

3). India, the country we live in, (a) / has contributed enough(b) / to the world in every sphere(c)/ of human activities.(d)/ No Error.(e)

4). Whenever we talk about our parliamentary elections (a) / or elections for the state legislative bodies,(b) / the picture of a hung House comes(c)/ to our mind at once.(d)/ No Error(e)

5). Oxygen that we breathe is emitted (a) / by trees and the water we drink(b) / is in many ways dependent(c)/ on trees and plants.(d)/ No Error (e)

6). Despite of being repeatedly labeled a failure (a) / , with the congress performing pathetically(b) / under his change, one should(c)/ also praise the doggedness of Rahul Gandhi.(d)/ No Error.(e)

7). There are few facts on black money (a) / but everyone has a view(b) / on it, the commonest being that(c)/ there is lot – too much – of it.(d)/ No Error(e)

8). Karnataka chief Minister Siddaramaiah is working hard (a) / to change his image of(b) / a politician who do not(c)/ watch Karnada movies.(d)/ No Error(e)

9). Andra Pradesh is the most improved(a) / in infrastructure though most of the developments (b) / has happened in and around Hyderabad,(c)/which now belongs to Telangana.(d)/ No Error(e)

10). Petronet is an unique government (a) / venture formed with(b) / the express purpose(c)/ of importing gas.(d)/ No Error.(e)

Answers:                                 
1). d)   2). c)   3). d)   4). e)   5). a)   6). a)   7). e)   8). c)   9). b)   10). a)
More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

/ 5. Reviews